Societat

Commemoració

El grup Collita del 52 celebra la seva festa principal

A la festa hi van assistir 120 persones, 58 de les quals eren membres del grup de coetanis i coetànies de l'any 1952

Per Redacció

Foto de grup de tots els participants a la celebració
Foto de grup de tots els participants a la celebració | Cedida

El passat diumenge 9 d’octubre, el grup “Collita del 52” va celebrar la seva Festa Principal. Aquest acte central del grup va començar a les 11:30 a l’Ajuntament amb les habitual fotos de grups i d’acompanyants. A continuació, a la Sala de Plens va tenir lloc l’acte institucional on Josep M. Panicello, com a portaveu del grup, va pronunciar unes sentides i entusiastes paraules en què va destacar l’orgull de complir 70 anys, seguint tenint projectes, ambicions, il·lusions, ganes de viure, de gaudir de la vida i sentint-se necessaris en la societat. Una etapa en la que s’ha de posar en valor la jubilació activa.

L’alcalde, Oliver Klein va dirigir també unes paraules de felicitació als assistents, però bàsicament va lloar el paper de lideratge que té Josep M. Panicello, recordant-lo com a alcalde del municipi i destacant la seva capacitat organitzativa, d’aportar idees, de dur-les a terme, de ser una persona atenta i detallista en tot i amb tothom. I de ser l’ànima de les múltiples activitats que ha dut a terme el grup durant aquest any. Seguidament l’alcalde, acompanyat per les regidores i els regidors que hi eren presents, va fer el lliurament d’un obsequi. En aquesta ocasió, cada homenatjada i homenatjat va rebre una làmina original amb diferents imatges de diversos llocs de Cambrils pintada per l’artista cambrilenc, David Callau.

Dinar, proclamació de la pubilla i festa

La Festa va continuar en un conegut restaurant de Cambrils. Panicello després de donar la benvinguda a tothom, va llegir l’acta de proclamació de la Pubilla i les damisel·les d’honor del Grup. Votació que s’havia dut a terme dies abans per watssap. Les escollides van ser:

Pubilla· M. Teresa Freixes

1a Damisel·la: Antonia Costa Berengué

Damisel·la: Fina Folch Brull

Damisel·la: Carme Mata Llutart

Damisel·la: M. Patrocinio Sana Laín

En el moment del cafè, Panicello, amb gran dots d’humor, va explicar que havien rebut, amb gran alegria, una comunicació de la Reial Acadèmia de Cinematografia per la qual se li concedien a Casimiro Domingo Nogués els següents premis: a la millor direcció, al millor guió i a la millor trajectòria professional, premi que dona dret a participar en els Premis Goya i si fos finalista, aniria als Oscar. En agraïment a les moltes hores de treball que ha dedicat al grup, se li va entregar una placa de vidre gravada.

Continuant amb els agraïments, Panicello va esmentar que una activitat continuada com la que s’havia dut a terme en aquesta edició de la Festa, sempre hi ha persones que estan disposades a col·laborar i sense les quals tot seria més difícil de portar a bon fi. En cada acte hi havia dues persones que van fer de caixeres que són: M. Teresa Freixes i Carme Escribano. A cadascuna d’elles els hi va fer lliurament d’un obsequi.

Reconeixement a Josep M. Panicello

En un moment determinat de la trobada i per sorpresa, unes representants del grup van agrair a Josep M. Panicello la seva gestió al capdavant de “Collita del 52”, sense el qual hagués estat impossible fer tot el que s’havia dut a terme. També van manifestar que el grup havia tingut la gran sort que nasqués el 1952 i coordinés les activitats. Molt emocionat va rebre una placa d’agraïment que li van lliurar, i que va correspondre amb unes emotives paraules.

A continuació, uns membres del grup van fer una exhibició de ball. Després va començar un animadíssim ball amb música dels anys 70/80. A la festa hi van assistir 120 persones, 58 de les quals eren membres del grup de coetanis i coetànies.

Diferents imatges dels actes de celebració (fotos: Cedides)

 

L’Apunt

Discurs de l'acte de la “Collita del 52” a l'Ajuntament

Il·lm. Sr. Alcalde, sres. regidores i srs. Regidors, amigues i amics. Permeteu-me que comenci amb un capítol d’agraïments. Primer a tots els representants municipals que ens acompanyeu i acolliu en aquest acte institucional. Per a nosaltres és molt important aquest suport municipal i més tenint en compte que és fa en un diumenge al migdia. En segon lloc, un agraïment també pel magnífic obsequi que ens serà lliurat, certament un bon regal d’aniversari. Quan el vaig insinuar al departament d’Alcaldia tot van ser facilitats, com cada vegada que m’hi he posat en contacte per altres temes del nostre grup. En aquest sentit, vull agrair també personalment a l’alcalde Sr Oliver Klein la seva col·laboració i també als membres del seu departament, Josep M. Bonet, Nuri Ramon i Esperança Martínez, el tracte dispensat.

També vull aprofitar per agrair a tots els membres de la “Collita del 52” la seva participació en els actes que hem fet enguany. Realment sou una colla admirable.

Era el 24 de novembre de l’any 2002, farà 20 anys, que un grup de cambrilencs i cambrilenques de naixement i d’adopció encetàvem aquest camí de la celebració col·lectiva del nostre aniversari. Al cap de poc vam crear un altre grup, en aquest cas obert a tota la població i que es va anomenar “Les 7 Rieres”.

En aquell moment teníem 50 anys. El 2012, quan en teníem 60, ens vam tornar a trobar. El 2017, quan complíem 65 anys, per a molts l’any de la jubilació, ens vam tornar a reunir a l’entorn d’una festa com aquesta. I avui, 9 d’octubre de 2022, quan complim els 70 anys, ens tornem a retrobar.

Al llarg d’aquests 20 anys han canviat moltes coses. La mateixa societat, el món en general ha experimentat modulacions molt importants. Entremig podríem enumerar-ne moltes, inclús una pandèmia que ens ha canviat a tots plegats en alguns aspectes.

Però encara han canviat més coses si agafem com a referència el nostre any de naixement, el 1952. Segurament, tots i totes recordarem com hem viscut aquesta etapa que ens ha portat fins avui, amb alegries, amb tristors, amb nostàlgia. Totes i tots som constructors d’una generació que ha ocupat un espai en la història del nostre poble.

Cadascun d’aquests aniversaris que celebrem ens evoquen a una revisió de vida i sens dubte, tot i tenir 70 anys, seguim tenint projectes, ambicions, ganes de viure i gaudir de la vida. La majoria estem en una etapa de serenor i d’estabilitat, especialment emocional. Una etapa en la que hem de posar en valor la jubilació activa. Som i ens sentim necessaris en la família i en la societat i crec que fem un gran servei.

Al llarg de la nostra vida hem après motes coses, també a estimar, estimar la nostra família, els nostres amics i les nostres amigues, el nostre Cambrils i també a valorar cada vegada més la nostra salut i el nostre temps lliure.

Hem cobert moltes etapes vitals, moltes expectatives, hem assolit molts projectes i ambicions, però encara en tenim molts més per endavant, i això ens ho hem de creure. No ens podem deixar vèncer per l’apatia ni per l’avorriment, no ens hem de permetre la passivitat social. Som persones actives, expertes en viure, riques en experiències i formació humana i encara podem ser molt útils a la societat i a les famílies.

És per això que avui us vull encoratjar a ser més actius i més actives que mai, a oferir-nos als altres i també a gaudir de la vida, com potser no ho havíem pogut fer abans.

Hem d’estar orgullosos de complir 70 anys, ho hem de cridar als 4 vents i ho hem de celebrar sempre que puguem i si ho fem col·lectivament, com avui, millor que millor. Cal que fomentem les relacions personals i transmetem optimisme i alegria de viure.

Un dels objectius del nostre grup, “Collita del 52”, ha estat crear il·lusió i crec que ho estem aconseguint, amb un format de celebració diferent a les altres edicions. Amb les nostres activitats hem aconseguit sortir al carrer, a la premsa i també a les xarxes socials, que no són només per a joves, creant inèrcies, enfortint relacions amb persones que ja coneixíem i també amb altres que hem conegut recentment.

Cambrils n’ha estat testimoni, hem estat immersos en la societat local, presumint de tenir 70 anys, de tenir ganes de gaudir de la vida, passar-nos-ho bé, i de ser feliços.

Enguany hem estat molt agosarats en les nostres activitats que hem dut a terme. Podem afirmar que hem trencat motllos. De celebrar un acte com el d’avui una vegada a l’any, hem passat a organitzar pràcticament dues activitats cada més. Mai s’havia vist una cosa igual i certament n’estem molt satisfets del resultat.

I la nostra gent, les persones del grup “Collita del 52”, vosaltres, heu estat molt receptius. Tots els actes i activitats han gaudit d’una important participació, el que demostra que tenim força, que som actius i que ens sentim vitals.

Ens hem trobat sovint, hem rigut, ens hem divertit, ens hem conegut més i plegats hem contribuït també a enfortir el teixit social cambrilenc, perquè estimem el nostre poble i la seva gent, perquè som defensors d’una part dels valors de la nostra societat.

Amigues i amics de la “Collita del 52”, davant nostre tenim un nou trajecte, un nou camí a seguir i nous reptes personals. I també tenim un instrument magnífic a les mans i una plataforma impressionant, que és el nostre grup, per gaudir tots plegats de les estones d’oci. Aprofitem-la, fem-la vibrar amb la nostra alegria, amb el nostre coratge i simpatia, i com diuen en el món casteller amb força, equilibri, valor i seny. De tot plegat n’anem sobrats, per la nostra experiència, per les nostres vivències i pel nostre caràcter i temperament.

Avui Sr. Alcalde, senyors regidors i senyores regidores m’agradaria poder-vos transmetre aquest optimisme que sentim i també grans dosis d’aquests valors castellers en benefici del nostre poble, cadascú des de la seva responsabilitat i nosaltres també des de la nostra, com a ciutadans essencials que som del poble de Cambrils.

Moltes gràcies per la vostra presència i per la vostra atenció.

Bona festa!!!

 

 

Josep M .Panicello H.

9 d’octubre de 2022

 

Comenta aquest article