Societat

Vi i Gastronomia

Es posa en marxa la 12a edició de la Mostra de Vi i Gastronomia, «un viatge pels sentits i les emocions»

L'enòloga cambrilenca Anna Rovira, directora tècnica del Celler de Capçanes, va ser l'encarregada de fer el pregó inaugural d'aquesta Mostra que estarà oberta fins el proper 12 d'octubre

Per Lluís Rovira i Barenys

L'enòloga cambrilenca Anna Rovira, en el pregó d'inauguració de la Mostra de Vi i Gastronomia
L'enòloga cambrilenca Anna Rovira, en el pregó d'inauguració de la Mostra de Vi i Gastronomia | Lluís Rovira i Barenys

La 12a edició de la mostra del Vi i la Gastronomia va obrir portes ahir a la tarda sota una climatologia força benèvola i sense cap tipus de restricció per la pandèmia. Amb el pregó de l’enòloga cambrilenca, Anna Rovira, es va donar el tret de sortida a l’edició més ambiciosa de les que s’han fet fins ara, amb més cellers i establiments de restauració que mai, més activitats i amb l’ocupació completa del parc del Pescadors. I amb més dies que mai ja que la mostra no tancarà portes fins el proper dimecres 12 d’octubre a la nit.

Anna Rovira, enòloga i directora tècnica del Celler de Capçanes

Enguany, a més, s’ha encetat la mostra amb el pregó de la cambrilenca Anna Rovira, enòloga i directora tècnica del Celler de Capçanes. Un celler, el de Capçanes, que, hores després, era guardonat en els premis Vinari 2022 que es lliuraven a Vilafranca del Penedès, amb tres primers primers premis, entre ells el de millor vi català 2022 amb el seu vi Cabrida 2020. Anna Rovira hi treballa des de fa 10 anys que com ella mateixa va dir han estat “apassionants, d’aprenentatge, de cometre errors, aprendre’n d’ells i fer-me millor professional”. La pregonera també va expressar la seva “esperança en un públic que cada vegada s’interessa més per aquest món i que cada vegada n’és més coneixedor, inquiet i exigent”. Anna Rovira també va fer un incís per posar en valor el paper de la dona en aquest món del vi, “us ho podeu imaginar, dona, jove, en una cooperativa històrica ... no ha estat un binomi fàcil però l’esforç constant i la passió per la meva feina ha fet que el camí fins aquí hagi estat molt més portable del que hauria imaginat, això sí picant pedra de valent”. L'enòloga cambrilenca va destacar la qualitat dels productes cambrilencs, del mar i de la terra, però en va fer un incís especial per parlar "d'un Cambrils segurament desconegut per molts de vosaltres, del Cambrils agrícola. Com a bona vilera i descendent de pagesos, em toca més que mai defensar el producte de la terra, l'oli d'oliva i el producte d'horta que es produeix a Cambrils". Finalment, Rovira va desitjar una bona Mostra, "que viatgeu pels sentits, us emocioneu, tant si us agraden els vins com si no. Sigueu conscients de la gran feina que hi ha darrera i de la vulnerabilitat a la que estan exposats els pagesos quan, després de vetllar per la collita durant tot l'any la poden perdre en un sol dia a causa d'inclemències climàtiques" i va cloure la seva intervenció dient "que la Mostra sigui un punt de trobada entre amics, família, un lloc per a intercanviar opinions, impressions, segur que cada un de vosaltres trobeu el vi que més us identifiqui".

 Precisament l’emoció i el sentiment van ser els trets que va destacar l’alcalde, Oliver Klein, en les seves paraules de presentació del certamen. I ho va fer lligant les dues distincions que la revista alemanya Das Genuss Magazin ha distingit Anna Rovira com a millor enòloga dels anys 2018 i 2021. Abans que l’alcalde, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, va fer la una presentació de la mostra d’enguany i en va destacar l’augment de les activitats i la importància d’aquesta fira que, cada any, atrau molts visitants a Cambrils.

Després dels parlaments, es va posar en marxa el seguici inaugural que va recórrer tots els estands de la Fira al mateix temps que el parc s’anava omplint i enregistrava una gran presència de gent en el primer dia de la Mostra del Vi i la Gastronomia.

Aquesta dotzena edició durarà sis dies, del 7 al 12 d’octubre, comptarà amb la participació de 35 cellers i 20 bars i restaurants, i ocuparà la totalitat del Parc del Pescador (21.000 m2). L’horari serà de matí i tarda els 3 dies festius i de tarda els 3 dies laborables: divendres 7, dilluns 10 i dimarts 11 d’octubre de 18h a 23h, i dissabte 8, diumenge 9 i dimecres 12 d’11 a 15h i de 18h a 23h.

La comitiva inaugural fent un brindis en un dels estands de la Mostra (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Ambient al parc del Pescador, ahir, en el primer dia de la Mostra de Vi i Gastronomia (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Detall de la zona dels estands de la fira artesanal la Sardineta (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article