Esports

L'equip cambrilenc Motos Badia-Benelli competeix a les 24 hores de Motociclisme que se celebren aquest cap de setmana a Montmeló

Per Lluís Rovira i BarenysD'esquerra a dreta, Jordi Perelló, Marc Domínguez, Enric Badia, Rafel Muntaner i David Curto, amb la moto amb la que l'equip disputarà les 24 Hores al Circuit de Catalunya
Les 24 Hores de Motociclisme que se celebren aquest proper cap de setmana al Circuit de Catalunya de Montmeló, comptaran amb un equip cambrilenc, el Motos Badia-Benelli. El cambrilenc Enric Badia és el cap d'un equip que estarà format per 15 persones, les altres quatre que integren l'equip tècnic de Motos Badia- Jordi Perelló, Rafel Muntaner, Marc Domínguez i David Curto- juntament amb tècnics dels serveis oficials de Suzuki i Benelli de la demarcació. Els quatre pilots de l'equip són el reusenc Francesc Torrents, guanyador tres anys seguits de la copa Yamaha R-1, Antoni Guinovart i Eduard Fernández, pilots provadors i periodistes de la revista Solo Moto i Òscar Pena, pilot provador i periodista de la revista Motociclismo. L'equip Motos Badia-Benelli correrà amb una moto oficial de la marca Benelli.

Experiència en les 24 hores

Enric Badia ja ha participat en altres quatre ocasions com a mecànic a les 24 Hores de Montmeló. Aquesta, però, és la primera vegada que ho fa com a cap d'equip. Segons explica Badia a Revista Cambrils Diari Digital, "la fàbrica Benelli ens va proposar, el passat mes de gener, de fer les 24 hores de Montmeló i ens va dir que ells portarien una moto oficial des d'Itàlia i nosaltres posaríem tot l'equip tècnic per fer tot el muntatge de cara a la carrera. Després d'unes reunions vam acceptar i jo m'he encarregat de reunir els mecànics, les assistències i de buscar els pilots. La casa Benelli ens ha deixat la moto, els repostos i dos tècnics que venen de la fàbrica".

De cara a l'any vinent, Enric Badia té uns altres propòsits, "l'any que ve, si no passa res, hi aniré com a pilot. Aquest any no hem tingut temps per a fer-ho, però ja estem muntant l'equip de cara a la propera edició, un equip que serà tot fet a Cambrils".

La moto

La moto amb la que correrà l'equip cambrilenc és una Benelli Tornado de 1130 cc i amb 170 cavalls de potència a la roda. Segons explica Enric Badia, "són motos que al final de la recta de Montmeló arriben als 290 km/h, aproximadament. Estan preparades per a resistència i porten uns dipòsits de gasolina més grans per a poder aguantar tota una hora sense repostar

La cursa

Les 24 Hores de Motociclisme tenen lloc entre avui i diumenge. Avui s'inicien els entrenaments privats i els cronometrats. La cursa començarà el dissabte a les tres de la tarda i acabarà el diumenge a les tres de la tarda. L'equip Motos Badia-Benelli ja es va desplaçar ahir al Circuit de Catalunya per a muntar els boxes i fer les verificacions tècniques i administratives.

Les 24 Hores de Motociclisme que des de fa uns anys se celebren al Circuit de Catalunya de Montmeló, és una prova de resistència força dura, successora de les mítiques 24 hores de Montjuïc. Hi participaran 70 motos que seran les que hauran obtingut els millors temps en els cronometratges. Segons explica Enric Badia, "no crec que tinguem cap problema per a classificar-nos pel que fa al temps. Hem estat entrenant aquest darrer mes al circuit de Montmeló i ens han sortit uns temps per volta que ens situen entre els 15 primers".

Des dels boxes, les 24 hores es viuen amb molta intensitat. cada hora hi ha repostatge de gasolina i, en principi, cada dues hores hi ha canvi de neumàtics. Sobre aquest aspecte Badia apunta que la seva moto té un desmuntatge normal de rodes i no un de ràpid, "amb aquest tipus de desmuntatges es triga un minut i quinze segons. Nosaltres a base d'entrenar-ho, ho aconseguim fer en 50 segons. Els que tenen desmuntatge ràpid ho fan en quinze segons".

Comenta aquest article