Informació general

La companyia cambrilenca "Traüt companyia d'espectacles" estrena a Cambrils el seu darrer espectacle "Les Enfants"

Per Berta Ruiz



Un moment de l'espectacle, celebrat ahir a la nit al Parc del Pinaret
La companyia cambrilenca "Traüt companyia d'espectacles" va presentar ahir a la nit al Parc del Pinaret, el seu espectacle més nou Les Enfants, estrenat el passat mes de maig.

La formació cambrilenca va portar per l'espai del parc el seu esbojarrat i sorprenent espectacle de carrer, tot i que adaptat en aquesta ocasió al recinte en qüestió. Les Enfants van oferir una curiosa barreja de música en directe, gags, representacions teatrals d'humor, animació i efectes pirotècnics, a tot el públic aplegat anit. Sis soldats de l'exèrcit de Napaleó van anar arrossegant un dels seus elements més peculiars i característic d'aquesta nova proposta –un canó– buscant en tot moment la sorpresa, la participació i la rialla del públic. La troupe a les ordres de Monsieur le Commandant, busca de manera irònica la paròdia de les guerres i dels exèrcits. De fet, un dels components del grup –Jordi Martí– explicava a Revista Cambrils Diari Digital, abans d'aquesta estrena a Cambrils, que "els exèrcits eren igual d'imbècils fa 200 anys com ara mateix."

Fent espectacle i música des de 1993

Aquesta formació cambrilenca va crear-se l'any 1993 amb la creació del grup musical Traüt de Tarí. Arran d'aquest primer projecte, es van engegar d'altres espectacles i formacions entorn a la música de carrer, espectacles d'animació i col·laboracions amb alguns esbarts dansaires i muntatges de teatre.
Des de fa uns 7 o 8 anys, els membres de la companyia van endinsar-se en una nova proposta: The Mckensy's Clan Band. Un grup d'escocesos que amb gaites i tambors realitzen cercaviles, animacions, xaranga, teatre de carrer i música en directe per nombroses pobles d'arreu de Catalunya i de la resta de l'Estat espanyol, i que durant els propers mesos els portarà en una extensa gira d'actuacions.
En aquests moments, Traüt de Tarí companyia d'espectacles, té en marxa diferents grups que realitzen actuacions molt variades, des dels The Mackensy's Clan Band, Les Enfants, La colla del Geperut –un grup d'animació medieval– i Traüt de Tarí que segueix fent audicions a les escoles sobre música tradicional i altres col·laboracions musicals.
El nucli de la companyia està format per cinc persones: Xavier Bordera, Ignasi Llorens, Ivan Beltrán, Albert Cucurull i Jordi Martí. D'altra banda, a la companyia hi treballa un grup d'unes 10 o 12 entre músics i actors, que hi col·laboren.

Comenta aquest article