Informació general

Economia

S'aprova la concertació d'una nova pòlissa de crèdit de 100.000 euros per a l'empresa Ingesòl

L'oposició, JxC i ERC, es va abstenir i van tornar a preguntar sobre la dissolució d'aquesta empresa municipal; l'alcalde va manifestar que se segueix treballant en aquest procés

Per Berta Ruiz

Un moment del ple ordinari celebrat el passat divendres
Un moment del ple ordinari celebrat el passat divendres | Berta Ruiz

El ple ordinari, celebrat el passat divendres, va aprovar –amb les abstencions de JxC i ERC– la concertació d'una pòlissa de crèdit de 100.000 euros per a l'empresa EPEL Ingesòl. El regidor d'Hisenda, David Chatelain, va explicar que, "com en exercicis anteriors i, per tal de garantir el pagament a proveïdors dins del termini legal, es demana autorització per a la concertació d'una nova pòlissa de crèdit per import de 100.000 euros. Aquest punt respon al règim de tutela financera al que es troba sotmesa l'empresa". Chatelain també va apuntar que, "tot i que les ràtios d'Ingesòl han millorat i que el grau de disposició de la pòlissa recentment caducada ha estat molt baix, el que minimitza el risc de l'Ajuntament com a avalador d'aquesta operació es considera prudent renovar-la per evitar tensions de tresoreria que, en alguns supòsits no es poden preveure degut a despeses imprevistes".

Lluís Abella (JxC): "Quan vostès estaven a l'oposició sempre ens deien que anàvem tard i que es liquidés immediatament l'empresa"

Aquest punt no va rebre el vot favorable de l'oposició, ja que van recordar al govern que "hi havia consens" en acordar la dissolució d'aquesta empresa. El portaveu de JxC, Lluís Abella, va argumentar que, "ens preocupa perquè no sabem res de la dissolució d'Ingesòl. Hi havia un consens entre totes les forces i el govern anterior vam iniciar el tràmit per dur-lo a terme. Quan vostès estaven a l'oposició sempre ens deien que anàvem tard i que es liquidés immediatament l'empresa; també ens acusaven d'anar donant pròrrogues. Actualment no tenim cap informació. No es dissoldrà l'empresa?".

Camí Mendoza (ERC): "Hi haurà dissolució o seguiran perpetuant-la?"

En una línia similar es va expressar la portaveu d'ERC, Camí Mendoza. La regidora va afirmar que "la pòlissa de crèdit és una eina adequada per facilitar la tresoreria i és necessària segons la situació econòmica. Tot i això, els recordo que quan vostès estaven a l'oposició carregaven molt fort contra Ingesòl i carregaven contra la concertació d'aquestes pòlisses de crèdit. Des del govern anterior vam fer un calendari amb els departaments tècnics. A més, avui fa un any del seu mandat i no tenim cap notícia sobre el futur de l'empresa. Votarem abstenció perquè no sabem clarament la seva situació. Hi haurà dissolució o seguiran perpetuant-la?".

Oliver Klein: "Seguim treballant per fer una dissolució progressiva i quin ha de ser el seu impacte sobre l'economia municipal"

Davant les preguntes sobre el futur de l'empresa, l'alcalde Oliver Klein va respondre: "el calendari que es va treballar no es pot complir. Seguim treballant per fer una dissolució progressiva i quin ha de ser el seu impacte sobre l'economia municipal. L'empresa Ingesòl aglutina tres àmbits: la gestió de les llars d'infants municipals, les platges i l'Oficina Local d'Habitatge, per tant, s'està treballant en cadascun d'aquests àmbits".

En una segona ronda d'intervencions, el portaveu de JxC, Lluís Abella, va preguntar si hi ha algun calendari previst, mentre que Camí Mendoza d'ERC va celebrar que, "l'alcalde digui que s'està treballant en la seva dissolució perquè ens havien arribat inputs en la línia contrària. Celebrem aquest compromís públic". L'alcalde va cloure dient que, "se seguiran donant tots aquests serveis i se seguirà estudiant la dissolució".

Comenta aquest article