Informació general

Concentració

Música i reivindicació a la concentració de les Àvies i Avis a les portes de la commemoració del cinquè aniversari de l'1-O

Les Àvies i Avis van acordar reprendre les concentracions quinzenals al port a partir d'aquest mes d'octubre

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la concentració d'ahir a la plaça de la Vila
Imatge de la concentració d'ahir a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La  concentració setmanal de les Àvies i Avis, ahir, va comptar amb l'acompanyament musical del cantant tarragoní Xavier Marcos i es va desenvolupar en un ambient clar de tardor, tot i la bona presència de visitants al mercadet ambulant que passegen, encara, pels carrers del Barri Antic. Les primeres paraules de la portaveu del col·lectiu van ser per recordar que aquest proper dissabte, 1 d'Octubre, se celebren els cinc anys del referèndum i que hi ha convocada una concentració a Barcelona. Des de Cambrils es posa un servei d'autocar per anar-hi.

D'altra banda i tal i com es va acordar la setmana anterior, es va debatre la possible represa de les concentracions quinzenals al port a partir d'aquest proper mes d'octubre. Es va fer una votació i el resultat va ser totalment ajustat. Finalment es va decidir reprendre-les, en horari de matí. La primera concentració es farà el diumenge 9 d'octubre, al costat de les escales reials i a partir d'aquí se'n valorarà la continuïtat.

La tanda de càntics i crida d'eslògans, aquest cop, es va allargar més pel repertori que va desplegar Xavier Marcos. Va començar amb l'Estaca, amb l'acompanyament de la guitarra del cantant tarragoní, i a continuació es van anar intercalant tot un seguit de cançons entremig dels lemes reivindicatius habituals. El repertori musical va incloure Venim del nord, venim del sud, de Lluís Llach; Tornarem, de Borja Penalba i Tomàs de los Santos; les Jotes per la Llibertat, de Ballaveu; La Farola, de Miquel del Roig, i el Tornarem, dels Lax'n Busto. El cant dels Segadors i els crits d'Independència van cloure la concentració d'ahir.

Comenta aquest article