Societat

Alimentació

La Fundació Espigoladors busca voluntaris per fer una espigolada de carbassons, demà, a Cambrils

Des de l'entitat expliquen que "estem intensificant les nostres espigolades per respondre a les Crides dels Bancs d'Aliments per la gran manca de producte fresc"

Per Redacció

Cartell de la iniciativa de la Fundació Espigoladors
Cartell de la iniciativa de la Fundació Espigoladors | Cedida

La Fundació Espigoladors busca voluntaris i voluntàries per fer una espigolada de carbassons, demà, de les 9.30 a les 12.30 hores, en un camp de Cambrils. Des de l'entitat expliquen que "estem intensificant les nostres espigolades per respondre a les Crides dels Bancs d'Aliments per la gran manca de producte fresc que tenen en aquests moments. Bastants quilos de carbassons es quedaran al camp si no els recollim".

La gent que estigui interessada en sumar-se a aquesta iniciativa es pot inscriure a través del següent enllaç: https://espigoladors.cat/preinscripcio-espigolades-camp%20de%20tarragona

Què és espigolar?

Espigolar era una activitat tradicional que es realitzava antigament als camps. Persones amb pocs recursos, recollien els excedents d’agricultors, com espigues de blat, fruits secs o olives, una vegada ja havien fet la collita principal. L’objectiu d’Espigoladors és fomentar aquesta activitat com a estratègia per reduir les pèrdues al camp i alhora facilitar l’accés a una alimentació adequada a persones en risc d’exclusió social.

Comenta aquest article