Informació general

ÚLTIMA HORA: Un incendi a Mont-roig del Camp provoca el desallotjament d'un miler de persones

Per Judit Pinazo, Berta Ruiz

 
 
 A dalt, el fum de l'incendi vist des del port de Cambrils. A sota, col·lapse a l'autopista poc abans de les set de la tarda
A les 13.43 hores s'ha iniciat un incendi a Mont-roig del Camp. L'inici del foc sembla ser que s'ha produït a prop del Club de Golf Bonmont, al costat de la urbanització Miami Platja. Hores d'ara ja s'han cremat 250 hectàrees i continuen tallades l'N-340, entre Mont-roig del Camp i la cruïlla de la C-44. En un principi també s'havia tallat l'AP-7 entre els termes municipals de Cambrils i Vandellòs, però a les 19h ha quedat restablerta la circulació. Per altra banda també ha quedat afectat el servei ferroviari entre Vandellòs i Mont-roig del Camp.

Segons fonts oficials, a les 16h havien estat evacuades 500 persones de les urbanitzacions Huertos Miami, Masos d'en Bladé, Vila Romana i el Càmping Miramar. Aquestes persones han estat traslladades al poliesportiu de Mont-roig del Camp. Tot i això la xifra de persones evacuades pot ser molt superior, ja que segons fonts no oficials, moltes persones que estaven instal·lades en càmpings propers a aquesta zona, com és el cas del càmping La Torre del Sol, han estat traslladades al Palau Municipal d'Esports de Cambrils.

A les 19 hores, han començat a arribar els primers afectats per l'incendi que de moment, i fins que no s'hagi sufocat el foc, podran allotjar-se al pavelló on podran passar la nit, si és necessari, i on se'ls hi facilitarà aigua i aliment.

Segons l'alcalde en funcions -Robert Benaiges- a hores d'ara l'Ajuntament treballa per poder atendre el gran nombre d'afectats que s'esperen. De moment ja s'han tancat les instal·lacions esportives municipals per destinar-les únicament a la rebuda de les persones afectades. Creu Roja col·laborarà amb l'Ajuntament aportant tot el material i recursos humans necessaris.

Segons l'alcalde l'arribada de gent afectada serà progressiva i l'Ajuntament habilitarà el trenet turístic o un bus per traslladar els possibles afectats que arribin a peu per la platja. Per altra banda l'Ajuntament posarà a disposició dels afectats telèfons d'informació als afectats, el 902355050, telèfon de l'OAC. Al pavelló també s'hi han desplaçat traductors per poder atendre i facilitar tota la informació als afectats estrangers.

39 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris

A conseqüència del foc, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments manté activat a hores d'ara la fase d'emergència 2 del Pla Infocat. Des del primer moment la Policia Local ha col·laborat tan amb recursos humans com materials, concretament ha aportat un total de 4 patrulles i 8 agents.  Les patrulles han efectuat tasques de desallotjament, una d'elles ho ha fet a la urbanització Rustical Mont-roig, una altra el Càmping Mont-roig i una tercera ha desallotjat una quadra on hi havien 100 cavalls. A més una patrulla de la Guàrdia Civil i una de la Policia Local s'han dedicat a tasques de restabliment del trànsit.

De moment, i segons l'últim comunicat emès per la Generalitat de Catalunya, s'han destinat un total de 39 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris amb helicòpters de comandament, helicòpters bombarders, avions de vigilància i atac i un hidroavió que ha arribat des de la base de Saragossa. Aquest hidroavió ha recollit l'aigua per a sufocar l'incendi davant del litoral cambrilenc, a la zona de Ponent.

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació -Joan Saura- té previst visitar en les properes hores la zona afectada.

Darrer comunicat

Segons el darrer comunicat, emès a les 20.05 hores, alguns bungalows han estat tocats per les flames i el foc ha entrat en dos restaurants, un d'ells pertanyent a un càmping. El Servei d'Emergències Mèdiques ha atès a dues persones per inhalacions lleus de fum. Després de més de quatre hores des de l'inici de l'incendi, el nombre de persones evacuades, ha augmentat fins al miler de persones. Amb el pas de les hores han augmentat també el nombre d'efectius, i a hores d'ara treballen en l'extinció del foc, un total de 41 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris.

Comenta aquest article