Informació general

Obres

Es reprenen les obres del nou Mercadona després de l'aturada soferta per la troballa d'unes restes arqueològiques

Les obres es van aturar el passat mes de maig i va intervenir el Departament de Cultura de la Generalitat; són restes que s'han pogut retirar del lloc per preservar-les i catalogar-les

Per Berta Ruiz

Aquesta setmana s'han reprès les obres al solar on es construeix el nou supermercat
Aquesta setmana s'han reprès les obres al solar on es construeix el nou supermercat | Lluís Rovira i Barenys

L'empresa Mercadona ha pogut reprendre, fa uns dies, les obres de construcció del seu nou supermercat ubicat entre l'avinguda de la Nova Augusta i l'avinguda d'Adelaida. Recordem que les obres van quedar aturades, a meitats del passat mes de maig, per l'aparició d'unes restes arqueològiques tot just quan es van iniciar els primers treballs d'excavació. Donada aquesta troballa, un equip d'arqueòlegs del Departament de Cultura de la Generalitat va acudir a la zona per analitzar les restes i determinar els diferents passos a seguir. 

"Les restes s'han pogut retirar del lloc sota el pla marcat pel Departament de Cultura i s'ha pogut seguir amb la llicència d'obres"

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament –Enric Daza– ha explicat a revistacambrils.cat que, "el passat mes de maig, les obres es van aturar perquè es van trobar unes restes arqueològiques que podrien ser d'interès. Aleshores va entrar en joc el Departament de Cultura de la Generalitat que marca unes premisses a seguir davant de qualsevol troballa. Això s'ha complert escrupolosament i la bona notícia és que són unes restes que es poden extreure del lloc i la Generalitat ja va indicar a l'empresa constructora la manera de com fer-ho per tal que es puguin catalogar i emmagatzemar. En aquest punt, el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils també ho ha estat vigilant, però podríem dir que les restes no tenen una importància 'molt alta'. No sóc un expert, però les restes datarien de dos o tres segles enrere i no n'hi cap de significativa: són atuells, plats.. No és cap estructura. Les restes s'han pogut retirar del lloc sota el pla marcat pel Departament de Cultura i s'ha pogut seguir amb la llicència d'obres".

"L'empresa Mercadona podrà complir força amb el calendari previst"

Pel que fa a les obres del nou supermercat, Daza ha indicat que, "l'empresa té un calendari i sembla que ser que podran complir força amb el que tenen previst. Serà un Mercadona del tipus del que hi ha al Vial del Cavet, és a dir, un tipus de construcció força ràpid".

Recordem que l'empresa Mercadona va comprar aquest solar –que durant molts anys va funcionar com a aparcament– per tal de construir-hi un nou supermercat comercial. Aleshores, es va comprometre a urbanitzar parcialment aquesta zona compresa entre l'avinguda d'Adelaida, l'avinguda de la Nova Augusta i el carrer de Pere Moretó.

Comenta aquest article