Informació general

Salut

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus se suma al Dia Mundial de l'Alzheimer

L’Hospital disposa de la Unitat de Deteriorament Cognitiu i l'Hospital de Dia de Malalties Neurodegeneratives i Dany Cerebral per atendre

Per Redacció

Personal de l'Hospital Sant Joan de Reus al costat dels plafons informatius sobre l'Alzheimer
Personal de l'Hospital Sant Joan de Reus al costat dels plafons informatius sobre l'Alzheimer | Cedida
Amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, la rambla de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull diversos plafons informatius sobre aquesta malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries. L’Hospital disposa de la Unitat de Deteriorament Cognitiu i l'Hospital de Dia de Malalties Neurodegeneratives i Dany Cerebral per atendre, en règim ambulatori, pacients amb Alzheimer i altres trastorns cognitius i de conducta. Constituïda per un equip multidisciplinari format per especialistes en geriatria, neurologia, neuropsicologia, infermeria geriàtrica, fisioteràpia, teràpia ocupacional i treball social, aquesta unitat té per objectiu realitzar el diagnòstic, tractament (sigui farmacològic o de psicoestimulació)  i el seguiment de l’evolució de la malaltia i, alhora, donar suport especialitzat a les famílies. Per als experts "la clau és oferir una atenció integral al malalt, establint un diagnòstic clar per tal d’aplicar el millor tractament en cada cas i, alhora, donar suport als familiars tant des del punt de vista assistencial com psicològic o fins i tot legal".
 
Les persones amb Alzheimer pateixen una disminució de les funcions intel·lectuals, dificultat en l’aprenentatge de nous conceptes, interferència en les capacitats per dur a terme les tasques de la seva vida diària i canvis de personalitat i conducta. L'Alzheimer afecta un 5% de la població major de 60 anys; un 20% dels majors de 80 anys i un 30% dels majors de 90 anys. L'any 2021 hi havia 86.000 persones diagnosticades d'Alzheimer a Catalunya i l'edat dels nous casos de demència durant el 2021 va ser de 82 anys en el cas de les dones i de 80 en el dels homes.

Comenta aquest article