Informació general

Enllumenat

S'instal·la enllumenat públic al tram nord de l'avinguda de Vilafortuny

Aquesta via no estava il·luminada entre la rotonda de l’accés a l’A7 i la rotonda de l’avinguda de Mas d’en Bosch

Per Redacció

Imatge del nou enllumenat públic que s'ha instal·lat en aquest tram
Imatge del nou enllumenat públic que s'ha instal·lat en aquest tram | Cedida

El Departament de Serveis Generals i Medi Ambient de l’Ajuntament ha instal·lat il·luminació en un tram de 250 metres de l’avinguda de Vilafortuny, comprès entre la rotonda d’accés a l’A7 i la rotonda de l’avinguda del Mas d’en Bosch, que encara no comptava amb enllumenat públic. La instal·lació dels nou fanals i les onze lluminàries LED, que s’han posat en servei aquest agost, ha anat a càrrec de la brigada municipal, amb un pressupost de 31.938 euros. 

D’altra banda, l’Ajuntament està substituint les antigues lluminàries de mercuri per noves làmpades de tecnologia LED a diferents punts del terme municipal amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica, disminuir el consum elèctric i adaptar-se a la normativa. Cal destacar que, a més del baix consum, els nous equips redueixen la contaminació lumínica, tenen una llarga vida útil i necessiten poc manteniment.  

Renovació d'uns 2.000 punts de llum

En total l’Ajuntament preveu renovar uns 2.000 punts de llum amb un pressupost de compra de lluminàries de 263.634 euros. A hores d’ara ja s’han substituït lluminàries a la urbanització La Dorada (carrer de Cèsar Martinell), al Raval de Gràcia (avinguda d'Adelaida, el Camí de la Creu ide  Pere Morató), a la zona del Port (carrer de Robert Gerard), al passeig Marítim de Llevant (entre el Nàutic i la Riera de Riudoms), al PP2 (carrers de l'Ebre, Segre, Gaià, Llobregat, Anoia i Corralet), a la urbanització Quatre Camins, a la urbanització Els Ametllers, a l’avinguda de Vilafortuny (entre el vial del Cavet i el Castell de Vilafortuny) i a la urbanització de Mas Olivé. Totes aquestes millores de les instal·lacions d’enllumenat exterior s’estan portant a terme amb recursos propis i la brigada municipal. 

Comenta aquest article