Informació general

El PP demana a Robert Benaiges que rectifiqui les seves paraules en les que titllava de "política bruta de despatx" el procés seguit pels populars

Per Berta Ruiz



Carme Cros, Miquel Àngel López Mallol i Lluís Llorens, ahir al matí en roda de premsa
El Partit Popular va pronunciar-se ahir en roda de premsa sobre la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya –emesa el passat dijous– que ha desestimat el recurs presentat pel PSC en contra de la decisió de la Junta Electoral Central de donar per vàlid un vot del PP declarat inicialment com a nul.

Amb aquesta decisió, el PP queda amb una representació de tres regidors –amb la incorporació d'Iñaki Carnero– en detriment del novè regidor obtingut pel PSC a la nit electoral –Iolanda Quílez– quedant-se finalment, amb vuit regidors.
A la roda de premsa hi van ser presents el president del PP de Tarragona –Miquel Àngel López Mallol– la cap de llista del PP de Cambrils –Carme Cros– i el president del PP local –Lluís Llorens–.
El president del PPC de Tarragona –Miquel Àngel López Mallol– va mostrar-se en molt satisfet de que el Partit Popular pugui mantenir el tercer regidor a Cambrils, tot i que va lamentar que "això sigui en perjudici d'una persona de les llistes socialistes que havia sortit regidora, però aquestes coses són així. Sincerament ho sento molt per la persona en sí".

Miquel Àngel López Mallol: "Li demano al senyor Benaiges que rectifiqui les seves paraules que són totalment injustes"

En la seva intervenció, Miquel Àngel López Mallol també va demanar a Robert Benaiges que rectifiqui les seves paraules en referència a tot el procés engegat des del PP, i sobre les què segons va dir, "vull entendre que les va fer en un moment de nervis i preocupació per la pèrdua d'aquest regidor". En aquest sentit, López Mallol va voler matisar ahir algunes de les declaracions de Robert Benaiges entorn a aquesta polèmica. El president del PP de Tarragona va referir-se a les declaracions fetes per Benaiges, en les què explicava la reacció de l'alcaldable del PP –Carme Cros– la mateixa nit electoral, en la què aquesta es lamentava els resultats obtinguts pel seu partit i no feia referència a cap tipus d'incidència ni reclamació. Sobre això, López Mallol va qualificar "d'absurda" aquesta declaració, "ja que era el més lògic del món que es lamentés, perquè ens donaven dos regidors i no tres". D'altra banda, López Mallol va titllar de "gravíssima", l'afirmació de Robert Benaiges en la què qualificava la validació d'un dels vots nuls del PP, "com injusta i un insult a la democràcia". En la seva intervenció, Miquel Àngel López Mallol també es va referir a les declaracions de l'alcalde en funcions en les què va dir que el PP feia "una política bruta, que arreglava als despatxos el que no podia arreglar a les urnes", i que segons López Mallol, "és una altra acusació indigna d'una persona que està com alcalde en funcions, que ha estat alcalde i que serà alcalde de Cambrils. Amb tot la serenitat del món, li demano que rectifiqui aquestes paraules que són totalment injustes".

Satisfacció per la resolució del TSJC i indignació per les declaracions de Benaiges sobre "la política bruta als despatxos" del PP

Des del PP es mostren molt satisfets de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que dóna la raó a la validesa dels seus dos vots. En aquest sentit, López Mallol va tornar a reclamar la rectificació de Robert Benaiges, "ja que segons va dir, la sentència del TSJC està manipulada a través dels despatxos. Si diu que hem fet política bruta al despatx que ens denunciï, perquè és la seva obligació com alcalde. I nosaltres també tenim l'obligació de prendre les mesures convenients als atacs que ens ha fet. Quan diu que treballem per treure als despatxos el que no vam treure a les urnes, no entenc molt bé què vol dir amb això, perquè ell quan ho diu ho deu saber molt bé. El senyor Benaiges ha demostrat en les seves declaracions que no té cap respecte a les institucions ni a ningú. Cambrils no es mereix un alcalde que digui aquestes coses i que ataqui directament a la Junta Electoral Central de Madrid i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya".
Sobre possibles accions que pugui emprendre el PP respecte a les declaracions de Robert Benaiges, López Mallol va explicar que "el que podem fer és denunciar-les, perquè que es digui que el que el PP no guanya a les urnes ho guanya a través dels despatxos és una acusació molt greu. Ens reservem el dret, possiblement amb una querella. No dic que la fem, però ho hem de parlar".

Carme Cros va qualificar "d'escalfament" les paraules de Benaiges, "pèrdua de papers i comportament inacceptable de l'alcalde en funcions"

Per la seva banda, la número u del PP –Carme Cros– va fer lectura d'una declaració preparada pels tres regidors del PP, arran de la resolució del TSJC i les declaracions de Robert Benaiges fetes fa unes setmanes.
En la seva intervenció, Carme Cros es va mostrar molt satisfeta i orgullosa "d'haver pogut defensar fins a les seves últimes conseqüències els drets de tots i cadascun dels nostres votants, concretament personificat en el discutit vot que ens atorga el tercer regidor". Cros també va afirmar que des del PP no s'han volgut pronunciar fins conèixer la resolució del TSJC, "per no afavorir el clima de crispació que pretenia imposar el senyor Robert Benaiges, mitjançant declaracions abocades als mitjans de comunicació, on entre altres coses acusava al PP i en especial al nostre regidor Francesc Garriga d'exercir una política de despatx bruta", declaracions que Carme Cros va qualificar com "un escalfament de Robert Benaiges, que va perdre una mica els papers i va deixar en mal lloc la figura de l'alcalde de Cambrils".
Sobre l'emissió de la sentència, Carme Cros va demanar al PSC que assenyali "en quin lloc de la mateixa diu que el PP no ha complert escrupolosament amb la llei. En el cas que no es pugui aportar aquesta informació, demanem que es presentin públiques excuses per l'inacceptable comportament de l'alcalde en funcions".

Finalment, la cap de llista del PP local va aprofitar per reiterar les intencions del seu partit de "treballar per la ciutadania, exercint les nostres tasques d'oposició, amb rigor i fermesa, fiscalitzant i controlant al grup municipal i aportant les idees i projectes que defensem en el nostre programa electoral".

Robert Benaiges: "No penso rectificar"

Tot just després de la celebració del ple extraordinari d'ahir al matí, l'alcalde en funcions, Robert Benaiges, va fer referència a la roda de premsa del PP dient que no pensava rectificar res del que havia dit "i si em volen posar una querella que la posin quan vulguin". Benaiges va afegir, en to irònic, que felicitava al PP per haver mantingut els mateix nombre de regidors, tres, "tot i haver perdut uns 300 vots, haver perdut un regidor durant la legislatura i no haver assistit, els regidors del PP, gairebé mai a les comissions informatives".

Comenta aquest article