Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició «Metamorfosis» de Tatiana Blanqué, una mostra fotogràfica on s'uneixen natura i restauració

En aquesta mostra, Blanqué ha fotografiat –de la mà del fotògraf Ernest Brugué d’Estudi34– alguns dels millors xefs del país i els ha vestit amb uns guants tatuats de natura

Per Redacció

L'artista Tatiana Blanqué fent una demostració durant la inauguració de l'exposició, el passat divendres
L'artista Tatiana Blanqué fent una demostració durant la inauguració de l'exposició, el passat divendres | Berta Ruiz

El passat divendres a la tarda s'inaugurava, a la Sala Àgora de l'Ajuntament, l'exposició "Metamorfosis" de l'artista visual Tatiana Blanqué en el marc de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic. En aquesta mostra, Blanqué ha fotografiat –de la mà del fotògraf Ernest Brugué d’Estudi34– alguns dels millors xefs del país i els va vestir amb uns guants tatuats de natura i vegetació amb l'objectiu de donar el seu suport a la restauració. De fet, la iniciativa solidària de Blanqué va néixer en format digital en els moments més durs de la pandèmia, quan els restaurants estaven tancats per les restriccions i es va engegar la campanya #donemunamaalarestauració. Els guants de làtex representen la nova pell de la societat per adaptar-se a la situació i simbolitzen la unió entre la innovació i la natura.

Xefs i sommeliers de prestigi

L'any 2021, la proposta digital de Blanqué es va convertir en una exposició física i esdevé un punt de trobada de la gastronomia, l’art i la cultura per retre un homenatge als professionals del sector de la restauració que es van haver de reinventar durant la pandèmia. En el projecte hi han participat xefs i sommeliers de restaurants catalans de reconegut prestigi com són Carles Gaig, Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Laila Bazahm, Christian Escrivà, Nandu Jubany o Ada Parellada, entre altres. A més, en la seva parada a Cambrils, s’hi van incorporar els dos restaurants cambrilencs amb estrella Michelin, amb els xefs Arnau Bosch del Restaurant Can Bosch i Diego i Rubén Campos del Restaurant Rincón de Diego.

Imatges on es poden veure els xefs cambrilencs Diego i Rubén Campos i Arnau Bosch (foto: Berta Ruiz)

 

L’Apunt

Biografia
Tatiana Blanqué és una artista nascuda a Barcelona (Sant Cugat del Vallès, 1971) i llicenciada en Belles Arts per l'Acadèmia Sant Jordi (UB). Amb una trajectòria de gairebé dues dècades dedicada per complet a la seva vocació, ha obtingut una projecció tant nacional com internacional havent exposat en ciutats com Roma, Nova York, Amsterdam, París, Barcelona, Madrid, Bilbao o Pamplona.

Comenta aquest article