Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Obres

S'inicien les obres d'implantació d'un nou tram de carril bici a l'Hospitalet de l'Infant

Els treballs per habilitar-lo a la zona de Corralets costaran quasi 88.000 euros i duraran dos mesos, segons es preveu

Per Redacció

Obres d’implantació d’un nou tram de carril bici
Obres d’implantació d’un nou tram de carril bici | Cedida

Les obres que serviran per habilitar un carril bici a la zona de Corralets de l’Hospitalet de l’Infant ja han començat. L’Ajuntament va adjudicar aquests treballs a l’empresa Covan Obres Públiques S.L., per un import de gairebé 88.000 euros i un termini d’execució de dos mesos.

L’objectiu d’aquest projecte, redactat per l’enginyer de camins, canals i ports Jordi Sorkau (Volums-Enginyeria SLP), és connectar l’actual carril per a bicicletes que puja per la banda de ponent de la carretera de Móra (l’antiga carretera C-44) amb la zona urbana de Corralets, per enllaçar-lo amb el carrer Antoni Tàpies, fins a la parcel·la d’equipaments que hi ha en aquest barri, on el consistori està instal·lant una nova pista poliesportiva.

Per creuar de vorera a la carretera de Móra i fer servir el nou tram de carril bici, caldrà utilitzar el pas de vianants sobre-elevat que hi ha davant la parcel·la d’equipament públic municipal on es construirà la futura comissaria de la Policia Local.

El nou tram de carril bici tindrà uns 600 metres de longitud i doble sentit de circulació. Per habilitar-lo, estan previstes les actuacions següents:

  • Formació de carril bici amb paviment de formigó acolorit pel mig de la zona enjardinada situada al llarg del carrer Antoni Tàpies, per la banda de ponent: excavació i compactació, nova pavimentació amb formigó i senyalització.
  • Ampliació de vorera per a la formació del carril bici a tota la zona situada a l’entorn de la rotonda d’entroncament entre la carretera, el carrer Gregal i el carrer Antoni Tàpies, amb enderroc de paviment així com reordenació de carrers i cruïlles: enderrocs, nova pavimentació i senyalització.
  • Senyalització amb pintura del carril bici sobre la vorera/calçada existent al llarg de la carretera de Móra, sense canvi de paviment.

Tant el material utilitzat com els acabats i la senyalització horitzontal previstos tindran les mateixes característiques que les de la resta de trams de la xarxa de carril bici existent a l’Hospitalet de l’Infant.

Comenta aquest article