Cultura

Museu

El Museu d'Història de Cambrils presentarà, avui al vespre, el seu Pla Estratègic

El museòleg i historiador de l'art Damià Amorós, que ha redactat el document, donarà a conèixer la missió, objectius, reptes i accions de futur

Per Redacció

Imatge de la sala d'exposicions del Museu d'Història de Cambrils
Imatge de la sala d'exposicions del Museu d'Història de Cambrils | Cedida

El Museu d’Història de Cambrils presentarà, avui a les 19.30 hores al Centre Cultural, el seu primer Pla Estratègic. La presentació anirà a càrrec del museòleg i historiador de l’art Damià Amorós i Albareda, que ha redactat el document, i comptarà amb la participació de l’alcalde, Oliver Klein, i la cap del Servei de Museus de la Generalitat, Magda Gassó. 

Damià Amorós explicarà com els plans estratègics són els documents on s'estableixen de forma clara els objectius del museu, que es poden assolir de diferents maneres en funció de l'equipament, del context, dels recursos i de les necessitats de cada moment. A la vegada, donarà a conèixer per primera vegada la missió, objectius, reptes i accions de futur del Museu d'Història de Cambrils a mitjà i llarg termini.

La feina realitzada va en sintonia al que es fixa a l'actual Pla de Museus de Catalunya, on s'especifica que tots els museus, ja siguin grans o petits i cadascun amb les seves característiques, haurien de disposar d’un pla estratègic que estableixi la seva raó de ser i esdevingui el punt de partida o guió per a la presa de decisions i per al desenvolupament de les futures accions de les diferents àrees de treball. 

Document de planificació

Els treballs d'aquest important document de planificació es van iniciar l'any 2021 com un dels aspectes inclosos al vigent Pla d’Acció Municipal. Contractats els treballs i engegada la primera fase de recollida d’informació i diagnosi, el Museu d'Història de Cambrils va aconseguir de la Generalitat de Catalunya una subvenció específica de 3.541 euros per finançar part d’aquests treballs, que han tingut un cost total de 7.000 euros.

L’elaboració del pla es va dividir en una primera fase d'entrevistes a una quarantena de persones relacionades amb el museu, l'educació, el turisme o la gestió del patrimoni de Cambrils, i una segona fase de redacció pròpiament dita. Finalment, el passat dia 23 de juny el Consell Rector del Museu d’Història de Cambrils va aprovar el Pla Estratègic per unanimitat dels presents. 

Comenta aquest article