Informació general

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestima el recurs del PSC i el PP es queda amb els tres regidors

Per Lluís Rovira i Barenys



Iñaki Carnero, el número tres de la candidatura del PP serà regidor en detriment de Iolanda Quílez, la número nou de la candidatura del PSC
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs presentat pel PSC en contra de la resolució de la Junta Electoral Central de donar per vàlid un vot del PP declarat inicialment com a nul. Segons la sentència, emesa el dijous de la setmana passada, la decisió de la Junta Electoral Central s'ajusta a dret i fa prevaldre la voluntat de l'elector. Així doncs, el PP queda amb una representació de tres regidors i el PSC de vuit. Iñaki Carnero, el número tres de la candidatura del PP serà regidor en detriment de la número nou de la llista del PSC, Iolanda Quílez.
El PP farà, aquest matí, una roda de premsa en la que està previst que el president del PP de Tarragona, Miquel Àngel López Mallol, la cap de llista del PP de Cambrils, Carme Cros, i el president del PP local, Lluís Llorens, es pronunciïn sobre el resultat electoral en el municipi i de tota la polèmica encetada al voltant del vot declarat finalment com a vàlid.

Resignació al PSC

L'alcalde en funcions, Robert Benaiges, es mostrava, ahir, resignat davant la sentència emesa pel TSJC i, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital manifestava que "es valorarà el fet de si val la pena recórrer la sentència però pel que m'han dit, no hi ha massa possibilitats de que prosperés. En tot cas és la direcció del partit a Barcelona qui ho ha de decidir". Segons Benaiges, "la sentència que ha sortit ja ens la imaginàvem. La nostra advocada a Barcelona ja ens va dir que les decisions de les juntes electorals són difícils de revocar". L'alcalde en funcions diu que no vol entrar a discutir la validesa del vot, "qui el va discutir és la Junta Electoral de Zona que el va donar per dolent. Després no sé perquè la Junta Electoral Central el va donar per bo. I els altres 80 i escaig de vots declarats com a nuls, que no tenen el mateix dret?. Sembla que a Cambrils hagin de passar totes les coses estranyes i diferents que hi puguin haver en un procès electoral".

El divendres 6 de juliol es constitueix el nou consistori

Avui mateix, a les 12 del migdia, se celebra el darrer ple de la legislatura amb un únic punt a l'ordre del dia que és el de l'aprovació de l'última acta del mandat. El proper divendres dia 6 de juliol a les 12 del migdia se celebrarà el ple de constitució del nou consistori i la setmana següent, molt probablement el dimecres, es farà el repartiment del cartipàs municipal i la presentació del programa conjunt de la legislatura.
Pel que fa a les converses amb CiU per a compartir tasques de govern, Benaiges manifesta que "ja en parlarem. Tenim temps al llarg d'aquests propers mesos d'anar perfilant les coses".

Comenta aquest article