Informació general

Condemna

L'Associació de Veïns El Portal i el Casal Popular El Polvorí condemnen l'agressió produïda la matinada del passat diumenge

La trifulga produïda la matinada del passeig diumenge a la sortida del concert de la Diada, al passeig d'Albert, ha propiciat la reacció de diferents entitats

Per Redacció

Imatge del desplegament policial que es va produir arrel d'aquest incident, la matinada del passat diumenge
Imatge del desplegament policial que es va produir arrel d'aquest incident, la matinada del passat diumenge | Cedida

La trifulga produïda la matinada del passeig diumenge a la sortida del concert de la Diada, al passeig d'Albert, ha propiciat la reacció de diferents entitats –com l'Associació de Veïns El Portal del Barri Antic i el Casal Popular El Polvorí– que han volgut condemnar els fets. Des de l'Associació de Veïns El Portal del Barri Antic han manifestat el seu "absolut rebuig a la brutal agressió a un grup de joves". Segons ha expressat l'entitat en un comunicat, "mostrem el nostre suport a les víctimes i els seus familiars, i reclamem actuacions fermes contra els responsables. Tenim dret a caminar segurs per Cambrils, prou de violència!".

Casal Popular El Polvorí: "No podem restar immòbils"

Per la seva part, el Casal Popular El Polvorí de Cambrils també ha emès un comunicat al respecte ja que, segons han manifestat "no podem restar immòbils" dels fets ocorreguts. En el seu text, el Casal Popular El Polvorí recorda que, "el Casal és un espai i una organització feminista, on es defensen els drets i condicions de les persones LGTBI. Ens sembla intolerable l'agressió del passat dissabte, sigui en un entorn festiu o no ho sigui, no hi ha excusa. També volem assenyalar amb aquest escrit l'actitud passiva i neutral que van adoptar els cossos de seguretat presents en el moment de l'agressió –Policia Local de Cambrils i Mossos d'Esquadra– qui no paraven de reiterar la neutralitat d'"una baralla de carrer", quan els joves agredits estaven sols amb contusions i afectacions físiques i psicològiques mentre que els agressors parlaven tranquil·lament amb els policies. No posicionar-se en una situació de clara desigualtat, tant física com d'edat, és mantenir una falsa neutralitat que perpetua la complicitat amb els agressors. Comentaris sentits aquella nit, on se'ns acusava de no voler escoltar les dues parts i remarcaven que es tractava d'una simple baralla entre joves, fa contemplar la possibilitat de considerar els dos grups com a iguals i anul·la el caràcter masclista i homofòbic de l'agressió".

Per últim des del Casal Popular El Polvorí reiteren el seu suport "amb les persones agredides i el compromís a lluitar contra tota violència masclista i homofòbica, a Cambrils i a tot arreu. Ja fa temps que a l'estat espanyol s'estan multiplicant les agressions masclistes i LGTB.No ens podem permetre donar cap peu a discursos de sospita ni callar davant cada agressió. Volem anar pel carrer tranquil·les, sense patir perquè ens peguin per qui som, com som, o com vestim".

Comenta aquest article