Els atletes cambrilencs aconsegueixen 4 medalles en el Campionat de Catalunya en les categories infantil i aleví

Per Pere Ferrando

A dalt, Elbereth Lanciano en un moment de la prova del llançament de martell, a baix David Álvarez en un moment de la prova de salt de perxa
Aquest passat dissabte es va disputar a Terrassa la Fase Final del Campionat de Catalunya de les categories infantil i aleví. La participació dels atletes del Club Atletisme Cambrils va respondre a les expectatives creades a la fase prèvia. Van participar-hi, set, els mateixos que van participar a la Fase Final : 4 infantils i 3 alevins, assolint uns magnífics resultats, donat que 4 d’ells acabaven en posició de finalistes, és a dir, entre els 8 millors de Catalunya i 3 pujaven al pòdium, una per partida doble.

I per damunt de tots sobresortien dos noms, el de l'Elbereth Lanciano, que es va proclamar Campiona al llançament de martell i subcampiona al llançament de pes i David Álvarez, que va assolir el subcampionat al salt amb perxa batent el Rècord de Cambrils i el Rècord Territorial amb una marca de 2.05 m.

L’estadística assolida parla per sí sola, amb un total de  4 medalles, 1 d’or i 3 d’argent. L'Elbereth  Lanciano va aconseguir l'or en la prova de martell infantil  i la medalla d'argent en la prova de pes infantil. Per la seva banda David Álvarez  va aconseguir l'argent en la prova de perxa aleví  i Elrond Lanciano va aconseguir també la medalla d'argent en la prova Pes de la categoria aleví.

Per altra banda, els atletes cambrilencs van aconseguir 4 posicions de finalista, i poder estar entre els 8 primers de Catalunya. Elrond  Lanciano va aconseguir la quarta posició en la prova de disc aleví. Adrià Triviño, va aconseguir la 5a posició en la prova d'alçada infantil i en la prova de triple salt infantil va aconseguir la sisena posició. Finalment Carolina Molina, va aconseguir una 8a posició en la prova de 60 metres llisos.

En la jornada de dissabte els atletes cambrilencs van aconseguir també un rècord territorial. Va ser David Álvarez en la prova de persa de la categoria aleví, que va millorar en 20 centímetres el rècord anterior que ell havia assolita en la fase prèvia.

Destacar també que David Álvarex en la prova de perxa aleví i Elbereth Lanciano en la prova de martell infantil que van aconseguir dos rècords de Cambrils.

Cloenda dels campionats a l'aire lliure

Aquesta jornada ha estat una magnífica cloenda a la temporada dels Campionats de Catalunya a l’aire lliure. Cal constatar que la possibilitat de poder entrenar en una pista, tot i els escassos dies que s’ha disposat,  ha facilitat la consecució de marques personals i de rècords, que en aquest cas han passat la frontera de caire local per a situar-se al pla de la demarcació territorial. De cara a la temporada vinent els reptes són molt ambiciosos. Amb instal·lació i material adient la qualitat tècnica dels atletes es veurà reforçada i els resultats, de ben segur, seran millors que els actuals.

Durant l’estiu els atletes de categories superiors seguiran entrenant i participant a diferents Memorials i Mítings de caire català. A partir del setembre les atletes de la categoria cadet intensificaran el seu pla d’entrenament de cara a buscar un òptim estat de forma de cara als Campionats d’Espanya de la seva categoria que tindran lloc a Lorca (Múrcia) el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre.