Informació general

Equipaments

Es du a terme una acció de neteja i de retirada d'andròmines del recinte del Teatre Auditori

El regidor d'Urbanisme, Enric Daza, ha explicat que, "estem parlant amb actors interessats; volem ensenyar l'espai i aquest ha de tenir unes condicions mínimes de neteja i salubritat"

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de l'interior de l'estructura del Teatre Auditori
Aspecte actual de l'interior de l'estructura del Teatre Auditori | Cedida

Fa uns dies, l'Ajuntament va dur a terme una acció de neteja i de desallotjament d'andròmines que havien quedat acumulades a l'interior de l'estructura del Teatre Auditori. Es van retirar uns quants matalassos, així com deixalles de tot tipus. El regidor d'Urbanisme, Enric Daza, ha donat detalls a revistacambrils.cat d'aquesta acció i dels passos que se segueixen fent per tal de desencallar el futur d'aquesta infraestructura inacabada.

Segons Daza, "en primer lloc, es va fer la neteja de l'interior perquè hi havia moltes andròmines dins d'un espai que s'ha d'anar mantenint i, en segon lloc, perquè estem parlant amb diferents actors interessats i, per tant, volem ensenyar l'espai i aquest ha de tenir unes condicions mínimes de neteja i salubritat. Ja havíem detectat que estava en mal estat per qüestions de salubritat i de brutícia i vam decidir fer aquesta neteja. En el marc d'aquesta acció també vam fer una visita perquè volem donar-li una sortida i cal conèixer bé –des del lloc físic– tot el que suposa donar-li embranzida a un projecte que porta molts anys aturat".

"Som conscients que poder recolzar-nos en la iniciativa privada pot ser una solució"

Sobre l'interès del capital privat per invertir en aquest espai, el regidor d'Urbanisme ha explicat que, "estem parlant amb grups/empreses que tenen una certa trajectòria i els estem explicant les noves possibilitats que creiem que pot tenir l'Auditori. Els estem atenent; hi ha un cert interès i també estem interessats en parlar-ho, en fer-ho públic, en explicar-ho... Som conscients que poder recolzar-nos en la iniciativa privada pot ser una solució. Considerem que podem fer una actualització del projecte perquè creï un interès de present i de futur. Recordem que aquest és un projecte que ja té un temps i aquesta actualització permetria fer una ampliació de l'edificabilitat del mateix i del seu ús. Per exemple, permetria ubicar una infraestructura hotelera i fer que l'espai no només fos un Teatre Auditori sinó també un Palau de Congressos. Estem treballant en aquesta possibilitat perquè es pot fer tècnicament i perquè l'Ajuntament disposa de sòl edificable que es podria reubicar a l'entorn i jugar amb els equipaments en funció de les necessitats de la ciutat".

Sòl hoteler a l'actual espai de l'estació d'autobusos

Pel que fa a aquest possible sòl hoteler que se situaria a tocar de l'actual estructura, Daza ha assenyalat que aquest podria ubicar-se a l'actual espai de l'estació d'autobusos. Tal com ha comentat el regidor d'Urbanisme, "actualment, hi ha un consens general que aquesta estació d'autobusos estigui a prop de la infraestructura de la nova estació de tren, de la nova entrada principal del municipi i, per tant, allí tindríem un sòl que –fent les modificacions necessàries– seria molt adequat perquè anés lligat a la infraestructura del Teatre Auditori. A més l'actualització del projecte també és obligada perquè, en el seu moment, el projecte es va pensar amb la circulació de trens passant pel costat, cosa que ara no succeeix... Hi havia uns murs pantalla que desapareixeran i, a partir d'aquí, pots fer una entrada directa des d'aquesta futura plaça de l'Estació que hem anat dient i que l'albira en tot aquell espai".

A més, segons ha afegit Daza, "estem consultant amb l'arquitecte que va dibuixar el projecte original per tal que ens aconselli –qui millor que ell– i que, amb la seva experiència, en digui quines són les necessitats actuals del projecte. Tot plegat anirà lligat a una repensada i a una actualització de preus de tota l'obra".

Diferents imatges de la visita a l'interior i, a sota, els treballs de neteja (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article