Esports

El Centre Hípic Castells va acollir aquest cap de setmana una prova Interclubs de Doma Clàssica

Per Berta Ruiz



La geneta del Centre Hípic Castells Gisela Prats, en un moment de la prova amb un cavall de pura raça espanyola
El Centre Hípic Castells va acollir el passat diumenge 1 de juliol la prova Interclubs de Doma Clàssica –en col·laboració amb l'associació d'Amics del Cavall del Baix Camp– puntuable per a la lliga de la província de Tarragona de doma clàssica.

Josep Castells –el cambrilenc propietari del Centre Hípic Castells, situat al terme municipal de Vinyols i els Arcs– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquest concurs, que per segona vegada acullen les seves instal·lacions. De bon matí, entorn a les vuit, es van iniciar les proves, en les què s'hi van realitzar un total de 51 sortides a pista de cavalls i genets provinents de diferents centres hípics de les comarques de Tarragona –com Reus, Les Borges del Camp, Riudoms, Amposta o Montblanc– i d'altres hípiques de Lleida o fins i tot, provinents de Saragossa.

El concurs va acollir proves en les categories reprise AP, reprise 1, reprise 2 i reprise 3A, que corresponen a les categories més baixes estipulades per la Federació Espanyola d'Hípica d'un total de vuit reprise, és a dir,en l'escala de categories de competició el reprise 8 correspondria als grans premis als què hi tenen accés els genets olímpics i els grans professionals. Segons explicava Josep Castells, "nosaltres estem treballant a nivell d'aficionat, però aquest és un esport poc reglamentat en edats i en categories establertes. És el teu nivell el que mana. Tant pots tenir 12 anys com en pots tenir 40 i pots competir a la mateixa categoria, sempre hi quant es tingui el nivell".

Els guanyadors en les diferents categories

Així doncs, el concurs Interclubs es va dividir en diferents categories: repriseAP –que correspon als genets de menor edat, a partir dels 10 anys, o els genets poc iniciats– i les categories reprise 1, reprise 2 i reprise 3A que van pujant segons el nivell de cada genet. En la categoria reprise AP la guanyadora va ser Anna Prous de l'Hípica Arca de Lleida, seguida de Jennifer Geerts de l'Hípica West Fork de Reus i en tercera posició Adriana Ferrando del CET. En la categoria reprise1 la guanyadora va ser Deshiré Pérez del club Anna Marine de Saragossa –i també campiona de Saragossa–, seguida en segona posició per Miriam Salas de la Yeguada El Bassal i en tercer lloc Pau Garra de l'Hípica Arca. En la categoria reprise 2, el triomf va ser per Deshiré Pérez del club Anna Marine, la segona posició va ser per Laia Rodríguez del club CET i en tercer lloc Albert Parent de l'EDC J.Canals-H.Esparraguera. Finalment, en la categoria reprise 3A, la victòria va ser per Marc Abelló del CH QMT, seguit de Jennifer Segura del club Anna Marine i Paula Serra del CHQ Julivert.
A l'entrega de premis hi van ser presents l'alcalde de Vinyols i els Arcs –Josep M. Vidal– i el regidor d'Esports del consistori vinyolenc –Fernando Serra–, que van fer entrega dels diferents trofeus als guanyadors de la cada categoria.

La propera competició, serà la disputa de la prova final que es farà a la Fira de Sant Jaume de Reus, el proper 21 de juliol.

El cambrilenc Josep Castells –propietari del Centre Hípic Castells– feia una valoració excel·lent de la jornada, destacant el gran nombre de participants i públic assistent a les proves. De fet, segons explicava, enguany s'han realitzat el doble de sortides a pista –un cavall pot sortir un màxim de dues vegades– i en hores puntes s'hi van congregar prop de 500 persones entorn a la competició. En aquest sentit, Josep Castells va avançar que si continua augmentant el nombre de participants, de cara a l'any vinent s'haurà de dividir la competició en dues jornades, ja que el volum de cavalls és molt important i les instal·lacions només compten amb una sola pista de concurs.

Activitats al Centre Hípic Castells

Des del mes d'agost de l'any passat, el Centre Hípic Castells ha adequat les seves instal·lacions –a la partida de les Paisanes, a tocar del camí de Barenys– per a l'aprenentatge i les classes d'hípica. Durant aquest curs, les instal·lacions han acollit les activitats extraescolars d'hípica d'alguns alumnes d'entre 5 i 10 anys del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. A més, el Centre Hípic Castells compta amb una eguassada d'un centenar de cavalls criats per Josep Castells i una trentena més destinada a la hípica, amb alguns cavalls de particulars i d'altres destinats a l'escola i l'aprenentatge.

Comenta aquest article