Societat

Festa Major

Vileros i Mariners, tot a punt per a la cinquena entrega d'un dels actes estel·lars de la Festa Major

El ball parlat Vileros i Mariners va fer, ahir al vespre, l'assaig general de l'actuació que s'estrenarà demà, diada de la Mare de Déu del Camí, a la Torre del Llimó

Per Lluís Rovira i Barenys

L'equip de la representació de Vileros i Mariners, ahir a la nit
L'equip de la representació de Vileros i Mariners, ahir a la nit | Lluís Rovira i Barenys

El ball parlat Vileros i Mariners va fer, ahir al vespre, l'assaig general de l'actuació que s'estrenarà demà, diada de la Mare de Déu del Camí, a la Torre del Llimó. L'assaig es va fer al pati interior de l'edifici la Salle i va comptar fins i tot amb una grup reduït de públic per tal de donar un aspecte de representació oficial.

Enguany, la representació de Vileros i Mariners, que arriba a la cinquena edició, estrena una nova localització amb la Torre del Llimó. Els dos primers anys, el 2018 i el 2019, la representació del ball parlat es va fer a la plaça de la Vila. L'any 2020, en plena pandèmia, la representació va ser en format audiovisual. Es va gravar un migmetratge sota el títol de "Vileros i Mariners. Confinats" que es va exhibir en tres passis al Palau Municipal d'Esports. L'any passat, el 2021, la representació es va tornar a fer en viu a l'amfiteatre del Parc del Pinaret, en dues sessions i amb mesures de seguretat per la pandèmia. Les representacions d'enguany, doncs, serviran per comprovar si aquesta nova ubicació es deixa com a definitiva.

Dos passis i sense entrada

La representació del ball parlat Vileros i Mariners es farà demà en una doble sessió, la primera començarà a les 18 h i la segona al voltant de les 21 h., un cop s'acabi el ball de lluïment dels elements festius que es farà a la plaça de la Vila. L'obertura de portes serà a partir de les 17,15 h, per a la primera sessió i a les 20,15 h, per a la segona. A l'espai de representació s'ubicarà el públic en una primera filera que estaran asseguts a terra, una segona amb cadires pensada per a la gent gran, i un tercer cordó amb gent dempeus. Es demana que la gent no es porti les cadires de casa. L'entrada al recinte es farà pel carrer de Rovira. L'entrada és lliure a diferència de l'any passat que per motius de les restriccions de la pandèmia s'havia d'entrar amb una invitació.

Vídeo promocional

Un any més, un vídeo promocional que des d'ahir es pot veure a les xarxes socials, escalfa la representació dels Vileros i Mariners d'enguany. En el vídeo es veuen els dos bàndols, el dels Vileros i el dels Mariners, que estan a la riera d'Alforla carregats amb pedres per iniciar una suposada baralla. la cosa és que no es troben ja que uns s'esperen al límit de l'antiga via del tren, els mariners, mentre que els vileros s'esperen al límit de la nova via del tren.

Un moment de l'assaig general de Vileros i Mariners, ahir a la nit (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article