Cultura

Folklore

El grup folklòric Romanasul presenta les danses típiques de Romania en el marc de les Jornades d'Adifolk

El grup, format l'any 1974, ha anat desenvolupant la recuperació de danses tradicionals romaneses i ha participat en diferents festivals

Per Redacció

El parc del Pinaret va acollir, ahir a la tarda, l'actuació del grup folklòric Romanasul de Romania
El parc del Pinaret va acollir, ahir a la tarda, l'actuació del grup folklòric Romanasul de Romania | Berta Ruiz

El parc del Pinaret va acollir, ahir a la tarda, l'actuació del grup folklòric Romanasul de Romania, emmarcada en les 50enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya d'Adifolk. Abans de començar l'espectacle de danses, una representant d'Adifolk va presentar l'acte i, posteriorment, es va fer un intercanvi d'obsequis de la mà de l'alcalde Oliver Klein i el regidor Joan M. Artigau a membres del grup romanès i aquests també van lliurar uns detalls als representants municipals.

Tot seguit va ser el torn de l'espectacle de danses folklòriques. Aquest grup va ser format l'any 1974 per un grup d'estudiants de l'institut Politechnic de Cluj-Napoca. Des de l'any 1979 han anat desenvolupant la recuperació de danses tradicionals romaneses i han participat en diferents festivals. El conjunt compta amb un repertori de danses de diferents punts del país, així com de zones locals. Amb el vestuari típic de balls de Banat, Maramures, Oltènia o Moldàvia, la formació va mostrar la tradició folklòrica d'aquella zona. Romanasul també va presentar a Cambrils una mostra de les danses i tradicions de la plana de Transilvània.

Actuació del grup folklòric Romanasul de Romania, ahir a la tarda, al parc del Pinaret (foto: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article