Cultura

Necrològica

Mor José María Redondo, un dels fundadors del Festival Internacional de Música de Cambra de Cambrils, l'any 1974

El violoncel·lista sevillà va fundar, juntament amb el músic cambrilenc Àngel Recasens, el Festival Internacional de Música de Cambra

Per Redacció

Un jove José María Redondo en el cartell de la primera edició del Festival Internacional de Cambra, l'any 1974
Un jove José María Redondo en el cartell de la primera edició del Festival Internacional de Cambra, l'any 1974 | Arxiu Revista Cambrils

El passat 20 d'agost moria a Sevilla, a l'edat de 74 anys, el músic José María Redondo Márquez. Redondo havia fundat, juntament amb el músic cambrilenc –Àngel Recasens– el Festival Internacional de Música de Cambrils, l'any 1974. Aleshores es va anomenar Festival Internacional de Música de Cambra. 

Nascut a Sevilla, el 27 de març de 1948, José María Redondo Márquez es va formar musicalment al Conservatori de Superior de Música d'aquesta ciutat on es va formar en solfeig, harmonia, violoncel o piano. Des de ben jove va entrar a formar part de l'Orquestra Filharmònica de Sevilla. Posteriorment va seguir la seva formació a Portugal i Alemanya i va participar a nombrosos concursos internacionals. En la primera edició del Festival Internacional de Cambra de Cambrils, celebrat de l'1 al 10 de setembre de 1974, Redondo va formar part del cartell d'actuacions oferint un concert de violoncel. Van completar la programació el Robert Schumann Quartet, la Coral Verge del Camí i Àngel Recasens a l'orgue i també al càrrec de la direcció.

José María Redondo Márquez va ser catedràtic de música de cambra al Conservatori Superior de Música "Manuel Castillo" de Sevilla, així com un destacat intèrpret i promotor cultural al llarg de la seva vida. Va abanderar diferents formacions musicals i nombrosos llocs de responsabilitat deixant el seu llegat docent a un gran nombre d'alumnes.