Cultura

Festa Major

La canalla descobreix els elements del seguici festiu cambrilenc (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

El parc del Pinaret va ser l'escenari, ahir a la tarda, d'una tarda infantil dedicada a la canalla i a la seva descoberta dels diferents elements del seguici

Per Berta Ruiz

Imatge de la tarda d'activitats amb els elements del seguici festiu, ahir, al parc del Pinaret
Imatge de la tarda d'activitats amb els elements del seguici festiu, ahir, al parc del Pinaret | Berta Ruiz

El parc del Pinaret va ser l'escenari, ahir a la tarda, d'una tarda infantil dedicada a la canalla i a la seva descoberta dels diferents elements del seguici festiu cambrilenc. Emmarcada en la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, un públic molt familiar va poder conèixer de prop el món dels diables –la seva vestimenta i com s'encén una carretilla–; dels nanos –posant-se en la seva pell–; dels castellers –fent d'anxaneta, d'acotxador o posant-se la faixa–; dels bastoners –fent picar els bastons– o dels timbalers –fent sonar els seus instruments amb el ritme de la seva percussió–. Les entitats van oferir demostracions i van fer participar els xiquets i xiquetes en diferents activitats i tallers sobre les seves activitats. També es van muntar diverses taules on la canalla podia fer treballs manuals, de dibuix o de pintar cares.

Segueixen les activitats de la Festa Major

Aquesta tarda seguiran les activitats amb l'actuació del grup folklòric Romanasul, al parc del Pinaret, a les 19 hores. Dimecres serà el torn de la recepció institucional a les Camí i, a la nit, la Pujada de la Galera –després de dos anys d'aturada–. Aquesta anirà acompanyada de les xarangues Bandsonats i Tocabemolls, juntament amb el Marquès de los Vélez, de Tota l'Endenga, i el Boc de Vandellòs. A la plaça de la Vila es farà el fi de festa que es clourà amb el ja tradicional concert de Miquel del Roig.

El dijous 8 de setembre, diada de la Festa Major, se celebrarà el tradicional seguici, la missa a l'Ermita, l'ofrena floral i la ballada dels elements festius al pati de l'Ermita. També hi haurà vermut de Festa Major i sardanes. A la tarda, a les 18 hores a la Torre del Llimó, serà el torn del ball parlat dels Vileros i Mariners, mentre a les 19 hores a la plaça de la Vila, es farà una ballada de lluïment i, tot seguit, una nova sessió del ball parlat a la Torre del Llimó.

Divendres 9 a la tarda, a la Torre del Llimó, hi haurà un seguit d'activitats de la programació vilera; mentre que dissabte se celebrarà la 15a Trobada de Gegants. La cercavila, des de la plaça de la Vila, començarà a les 18.30 hores. A la nit, a les 22.30 hores al parc del Pinaret, es farà el concert de la Diada amb els grups Portobello, Gertrudis i The Tyets.

Comenta aquest article

Galeries relacionades