Cultura

Literatura

Helena Martínez-Ferreruela guanya el premi Pont Vell de poesia del certamen literari Vila de Montblanc

La gala d’entrega dels premis es farà aquest divendres 2 de setembre a les 20 hores del vespre des de l’antiga església de Sant Francesc

Per Redacció

Helena Martínez-Ferreruela en una imatge d'arxiu
Helena Martínez-Ferreruela en una imatge d'arxiu | Cedida

La cambrilenca Helena Martínez-Ferreruela ha guanyat el premi Pont Vell de poesia del certamen literari Vila de Montblanc amb l'obra "La casa de les absències". Ahir es donaven a conèixer els guanyadors de la tercera edició d'aquest concurs organitzat per l’Ajuntament de Montblanc i l’Associació Literària l’Escarritx.

Així doncs, el premi Portal de Bové de Narrativa, dotat amb 5.000 euros, ha estat per la novel·la "L’amant secreta" de Sebastià Bennasar Llobera. L’escriptor, traductor i periodista mallorquí té una carrer consolidada en el món de la literatura, amb més de 40 títols publicats. La seva obra guanyadora serà publicada per Pagès Editors. Pel que fa al premi Pont Vell de poesia, dotat amb 2.000 euros, l’obra guanyadora ha estat "La casa de les absències" d’Helena Martínez Ferreruela. La guanyadora del premi ha publicat ja un poemari i aquest serà el segon. A més és la primera dona que guanya un premi del certamen en les seves tres edicions.

80 obres rebudes al certamen d'enguany

En total, en aquesta edició del certamen s’han rebut 80 obres, 42 al premi de narrativa i 38 al de poesia. D’aquestes, 56 han estat escrites per homes i 24 per dones. Des de l’organització fan també una crida a que les dones presentin les seves obres al premi. L’any passat es van presentar poc més de 100 obres. Des de l’Escarritx asseguren que haver escurçat els terminis ha fet que s’hagin presentat menys obres, però per contra destaquen que ha anat bé per poder fer una millor tria. La majoria de les obres provenen de Catalunya, però també n’hi ha del País Valencià i de les Illes Balears. De la Conca de Barberà només es va presentar una obra.

La gala d’entrega dels premis es farà aquest divendres 2 de setembre a les 20 hores del vespre des de l’antiga església de Sant Francesc, presentada per l’escriptor Eduard Contijoch. Abans, a dos quarts de set de la tarda, es donarà el tret de sortida a la Festa Major 2022 amb el pregó, que farà l’escriptor montblanquí Josep Civit, que va guanyar la primera edició del Pont Vell de poesia.

Comenta aquest article