Esports

Marxa aquàtica

La platja del Regueral acull la I Copa Catalana de Marxa Aquàtica amb una quarantena de participants (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per altra banda, també es va organitzar la tercera Trobada de Marxa Aquàtica Vila de Cambrils que va servir d'entrenament per als principiants

Per Berta Ruiz

Imatge de la competició de marxa aquàtica, ahir al matí, a la platja del Regueral
Imatge de la competició de marxa aquàtica, ahir al matí, a la platja del Regueral | Berta Ruiz

La platja del Regueral va ser l'escenari, ahir diumenge al matí, de la segona prova de la I Copa Catalana de Marxa Aquàtica i de la tercera Trobada de Marxa Aquàtica Vila de Cambrils. Ambdues proves van ser organitzades pel Centre Excursionista Cambrils i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb la col·laboració de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament. Per tercera vegada, Cambrils acollia una de les proves impulsades per la FEEC per tal de difondre i donar a conèixer aquesta disciplina.

Per un costat, es va disputar la I Copa Catalana de Marxa Aquàtica –de caire competitiu–. La de Cambrils va ser la segona jornada d'un circuit de quatre proves. La primera es va disputar a Creixell el passat mes de juliol, la tercera tindrà lloc a Salou el proper 10 de setembre i la darrera es disputarà a Castelldefels el dia 18 de setembre. A la competició s'hi van inscriure una quarantena de persones que van disputar les diferents modalitats establertes: els 50 metres individuals amb rem, en categoria femenina i masculina; els 200 metres individuals a mà nua, masculí i femení; i els 800 metres en binomi a mà nua, en les categories masculina, femenina i mixta. Cada esportista podia participar en cadascuna de les proves.

La primera posició en els 50 metres rem absolut (femení) va ser per a Elena Vilalta del Club Arítjol, mentre que en masculí, el triomf va ser per a Sergi Cebrian del mateix club. La classificació dels 800 metres binomi absolut va ser la següent: Carola Stöter i Leonor Hernández (Club Salouenc) en femení; Josep Maria Silvestre i Sergi Cebrian (Club Arítjol) en masculí i Inés Fort i Esteve Raventós (Club Arítjol) en mixta. 

Tercera Trobada de Marxa Aquàtica Vila de Cambrils

Prèviament, abans de les proves competitives, es va fer la tercera Trobada de Marxa Aquàtica Vila de Cambrils –de caire no competitiu–. Tal com ha explicat el president del CEC, Salvador Matas, "a la sessió d'entrenament hi van participar una vintena de persones; se'ls van ensenyar les tècniques, els moviments... Hi havia molta gent que s'estrenava i els va agradar molt la sessió. Aquesta és una disciplina poc coneguda però té un component molt 'xulo' ja que es fa al mar. La jornada va anar molt bé i va venir gent de llocs com la Selva del Camp, Sabadell, Salou...".

Comenta aquest article

Galeries relacionades