Societat

Castells

Bones sensacions dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de la Festa Major de Cornudella de Montsant

Tot i no poder aplegar prou camises per alçar tres castells, els de la camisa bordeus van descarregar amb solvència el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla, un pilar de 4 per sota i un pilar de 4

Per Alejandro Balaguer

3 de 6 dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Cornudella de Montsant
3 de 6 dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Cornudella de Montsant | Cedida
Els Xiquets de Cambrils segueixen sumant castells i en aquesta ocasió ho van fer a la diada castellera de la Festa Major de Cornudella de Montsant que es va celebrar el passat diumenge 21 d'agost. Tot i no poder aplegar prou camises per alçar tres castells, els de la camisa bordeus van descarregar amb solvència el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla. Van completar l'actuació amb un pilar de 4 per sota i un pilar de 4 i amb bones sensacions després de fer diverses estrenes als pisos superiors. Per altra banda, els Brivalls de Cornudella van fer la seva primera aparició a plaça després de la pandèmia i van aconseguir descarregar el 3 de 6 i dos pilars de 4 i deixar en carregat el 2 de 6. Prèviament, les dues colles havien fet un pilar de 4 a l'inici de la diada.

Gerard Pinyol: "M'agradaria sumar de tres en tres però li donem valor a fer dos castells perquè assumim el que podem fer i no fem bogeries"

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va explicar que unes baixes d'última hora van complicar la diada i no van poder portar tres castells. Tot i això, va manifestar que havien superat les dificultats i que en una diada amb poca assistència, el més important era continuar sumant castells i no fer bogeries. També va voler destacar que la poca gent que hi havia a la pinya va treballar molt bé i que havien fet diverses estrenes pel que fa a canalla i el tronc. Segons va manifestar: "m'agradaria sumar de tres en tres, però li donem valor a fer dos castells perquè assumim el que podem fer i no fem bogeries". Finalment, va mostrar-se molt content de la feina feta i va animar a la gent a sumar-se a la colla de cara a la Festa Major.

Propera cita castellera: el 4 de setembre a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

La propera cita pels Xiquets de Cambrils serà la diada castellera de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. L'actuació es celebrarà el diumenge 4 de setembre a les 18 hores a la plaça de Vila i també comptarà amb la presència dels Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo. Per tal de preparar els castells amb màximes garanties, els de la camisa bordeus han convocat un assaig especial demà dissabte 27 d'agost a les 19.30 hores a la plaça de la Vila. A més a més, faran assajos generals cada divendres a les 22 hores al local social situat al passeig d'Albert. Finalment, cal destacar que la colla també participarà al pregó de la Festa Major que es farà el divendres 2 de setembre al vespre.
 
Diferents imatges de la diada castellera a Cornudella de Montsant (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article