Societat

Festes

L'Eixample Platja reviu amb intensitat les festes del barri

Des del passat divendres al vespre fins ahir diumenge a la tarda, l'Eixample Platja ha portat a terme una extensa programació festiva

Per Lluís Rovira i Barenys

La tarda de cucanyes organitzada per l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar
La tarda de cucanyes organitzada per l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar | Maria Vidal

El barri de l'Eixample Platja ha viscut un cap de setmana ple d'activitats dins les recuperades festes que han tingut l'epicentre al passeig de Lluís Companys. L'inici de la programació festiva el va donar el pregó, aquest passat divendres al vespre, que va anar a càrrec de la regidora de Joventut i regidora del barri de l'Eixample Platja, Natalia Pleguezuelos. Prèviament, el president de l'Associació de Veïns de l'Eixample Platja, Agustí Salvadó, va remarcar el fet de la represa de les festes després de dos anys d'aturada per la pandèmia i va agrair la col·laboració dels establiments del barri en fer-la possible.

Natalia Pleguezuelos, nascuda al mateix barri, va repassar alguns dels seus records personals i va constatar la transformació que ha anat sofrint l'Eixample Platja i la seva dotació comercial, amb establiments de tot tipus de serveis. La regidora també es va referir a la seva tasca portada a terme dins el govern municipal i va dir que "en dotze mesos hem girat Cambrils com un mitjó". També va afirmar que "Cambrils havia recuperat el lideratge comarcal que havia perdut, ha recuperat el sector turisme i de la restauració" i, també, que "estem resolent molts problemes, alguns d'aquests que se'n diuen menors però que mai ningú havia entomat", en aquest cas referint-se a l'adequació de les antigues instal·lacions de la televisió local com a seu d'entitats, ja que acull l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar i l'Associació de Veïns de l'Eixample Platja. La regidora es va acomiadar assegurant que Cambrils avança en la bona direcció i fent un reconeixement públic a les entitats, grups i establiments comercials que han fet possible aquesta edició de les festes del Barri de l'Eixample Platja. Tot seguit hi va haver una sessió musical amb Rafa i, posteriorment, amb un DJ.

Bona part de la programació pensada per a la canalla

La programació festiva va continuar el dissabte amb la cercavila dels Nyanyos i amb la festa amb inflables per a la canalla. La programació de tarda també va tenir la canalla com a protagonista amb les cucanyes organitzades per l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. Aquestes van consistir en diversos jocs tradicionals repartits per la plaça que van acabar amb una guerra d'aigua.

A la nit, el sopar amb fideus rossos va aplegar una gentada que, després de l'àpat, van poder seguir la festa amb el ball amenitzat pel Trio Tabú. El diumenge es va fer un vermut acompanyat amb música del DJ David Brull i, després, el dinar popular al passeig de Lluís Companys. A la tarda i com a cloenda dels actes, es va fer la festa de l'Escuma.

Natalia Pleguezuelos. regidora de Joventut, i Agustí Salvadó, president de l'Associació de Veïns de l'Eixample Platja, en un moment del pregó de les festes (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
La zona de festes es va fer en un tram del passeig de Lluís Companys (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Una de les cucanyes organitzades per l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar dissabte a la tarda (Foto: Maria Vidal)

 

Comenta aquest article