Societat

Cambrileja

L'espectacle «Scruba» consciencia sobre l'enorme contaminació dels mars al Cambrileja l'Estiu

La companyia Insòlits presenta al port de Cambrils una impactant posada en escena protagonitzada per tres antics bussejadors que exploren el fons marí i les deixalles que hi han trobat

Per Maria Vidal

Els tres bussejadors protagonistes de l'espectacle 'Scruba', ahir davant d'El pla de les serenes
Els tres bussejadors protagonistes de l'espectacle 'Scruba', ahir davant d'El pla de les serenes | Maria Vidal

Tres antics bussejadors equipats amb escafandres es van apoderar ahir de la façana marítima de Cambrils. Al seu pas arrossegaven xarxes que contenien una gran quantitat de deixalles, majoritàriament plàstics, que captaven l'atenció de tot aquell qui els veiés. Es tractava de l'espectacle Scruba, que la companyia Insòlits va preestrenar en el marc de la programació d'activitats Cambrileja l'Estiu. L'objectiu de la performance, que es va allargar més d'una hora, era conscienciar sobre la importància de conservar i protegir els mars i oceans, transmetent així un missatge ecològic pels carrers del port de Cambrils que no deixava ningú indiferent.

Els tres bussejadors van iniciar el seu recorregut a les 19.30 h al parc del Pescador. Des d'allà van transportar els seus sacs plens d'envasos fins davant del Patronat Municipal de Turisme. A continuació, van seguir l'itinerari fins a la platja del passeig de les Palmeres. Allà van simular que sortien de l'aigua, i que acabaven de trobar totes les deixalles que els acompanyaven en una exploració al fons marí. Encara vestits amb les escafandres, els tres intèrprets de Scruba van recórrer el passeig marítim fins a arribar al Mollet del Rec. Llavors, l'escultura d'El pla de les serenes va ser l'escenari per la part principal de l'acció teatral. Allà, els bussejadors van començar a buidar les seves xarxes i van construir un gran figura humanoide amb els envasos que hi trobaven. Aquest monstre marí, creat pels mateixos humans i que corre el perill que provoqui la nostra extinció, saludava al públic que l'observava encuriosit. Després d'aquesta acció, els actors van tornar a guardar les deixalles a les seves xarxes i van continuar el seu camí fins a altres carrers del port de Cambrils. 

El programa del Cambrileja l'Estiu seguirà dimecres vinent, 24 d'agost, a les 20 h. En aquest cas serà una sessió de música per part de la Txaranga Band Tocats. 

El monstre marí que els tres membres de la companyia Insòlits van construir amb deixalles (Foto: Maria Vidal)
Un moment de la preestrena de l'espectacle 'Scruba', davant d'El pla de les serenes (Foto: Maria Vidal)

 

Comenta aquest article