Cultura

Contes

Els infants descobreixen la llegenda de la pirata Lluna Roja en una nova Hora del conte a la Biblioteca

La sessió va acabar amb una cerca del tresor que aquesta pirata llegendària que sovint navegava pel Mediterrani havia perdut a la biblioteca

Per Maria Vidal

L'hora del conte es va fer a les dependències de la Biblioteca Josep Salceda i Castells
L'hora del conte es va fer a les dependències de la Biblioteca Josep Salceda i Castells | Maria Vidal

La pirata llegendària Lluna Roja va ser la protagonista ahir al matí d'una nova sessió de contes a la Biblioteca Josep Salceda i Castells. La contacontes Loli Bertran va explicar a la quinzena d'infants assistents, acompanyats de les seves famílies, la llegenda popular de Lluna Roja. Aquesta pirata descendent del conegut Barbarroja solcava el Mediterrani amb el seu vaixell Nahla, que significa gota d'aigua, i en diverses ocasions va atacar Mont-roig i Miami Platja, segons va explicar Loli Bertran.

Després que els infants coneguessin la història a través de titelles, l'activitat va seguir amb una gimcana familiar per la segona planta de la biblioteca. La contacontes va informar als assistents, molt encuriosits per aquesta llegenda pirata, que Lluna Roja s'havia deixat un dels seus tresors en aquesta instal·lació municipal, i que ells l'havien de trobar. A través d'un joc de pistes, la canalla va arribar fins al desitjat tresor. D'aquesta manera, es van poder convertir en uns autèntics pirates amb el pegat ocular i el mocador que contenia el cofre. Aquesta Hora del conte forma part de la programació estiuenca de la Biblioteca Josep Salceda i Castells. L'equipament també ofereix l'activitat "Juguem sense pantalles", cada divendres d'11 a 13 h, per passar una estona en família jugant a jocs de taula i llibres pop-up tots els divendres, així com altres propostes com els lots sorpresa.

Comenta aquest article