Informació general

Estiu

Cap de setmana amb ple turístic total i temperatures extremes

El llarg cap de setmana de la festivitat de la Mare de Déu d'Agost s'ha caracteritzat per la gran presència de visitants sumat a temperatures de rècord

Per Redacció

Aspecte del carrer del Consolat de Mar, ahir al vespre
Aspecte del carrer del Consolat de Mar, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

Aquest cap de setmana llarg que incorpora, avui, la festivitat de la Mare de Déu d’Agost, s’ha caracteritzat per un ple turístic total al que se li han afegit unes temperatures extremes amb una calor sufocant. L’afluència de visitants a la nostra població s’ha fet ben palesa amb les imatges de les platges, del port i dels passejos litorals plens de gent i la gran afluència de vehicles circulant a les hores punta.

Pel que fa a temperatures, aquest cap de setmana s’han donat uns valors extrems. L’estació meteorològica de la Casa Sant Josep, de la Xarxa d’Estacions Automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya, ha enregistrat unes temperatures de rècord amb una màxima de 37,4 graus el dissabte 13 d’agost i 36,1 graus ahir diumenge, 14 d’agost. D’altra banda, davant la previsió de la millora de les condicions meteorològiques, sobretot per la baixada de la temperatura prevista per avui, el Departament d’Interior ha decidit desactivar el nivell 3 del pla Alfa. L’activació del Pla Alfa 3 va començar divendres a 44 municipis i es va estendre dissabte a 249, ha estat el segon dispositiu més important d'aquest estiu per l'alt risc d'incendi després del de mitjans de juliol, que va afectar 357 municipis de 27 comarques. Aquestes restriccions suposaven que quedaven prohibides totes les activitats de risc d’incendi forestal, inclosos els treballs al bosc i la caça. El pla passarà a nivell 2 per risc alt o molt alt d’incendi a 29 comarques.

Els vuit espais naturals tancats fins aquesta mitjanit eren Montserrat, Montsant, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix. Tots ells reobren avui gràcies a la baixada de les temperatures, la pujada de la humitat relativa amb l’entrada de vent de marinada i la previsió de pluges molt intenses. En alguns municipis de Catalunya ja ha plogut molt intensament en aquestes últimes hores i el Servei Meteorològic de Catalunya té activat un avís de situació de perill per la intensitat de la pluja. Les temperatures fins ara han sigut extremes i en molts punts s’han superat els 40 graus.

 

Comenta aquest article