Esports

Solidaritat

La «I Ruta Ciclista Solidària Stop Hunger», que va sortir des de Cambrils, aconsegueix recaptar 20.000 €

Els fons obtinguts es destinaran a Cáritas i Manos de Ayuda Social per distribuir menjar entre persones vulnerables

Per Redacció

Els participants de la I Ruta Ciclista Solidària Stop Hunger, en un punt del recorregut
Els participants de la I Ruta Ciclista Solidària Stop Hunger, en un punt del recorregut | Cedida

La «I Ruta Ciclista Solidària Stop Hunger», organitzada per Sodexo Iberia, ha aconseguit recaptar la quantitat de 20.000 €, la qual contribuirà que milers de persones puguin seguir rebent atenció bàsica i alimentació a través de les ONG Cáritas Espanyola i Manos de Ayuda Social. Aquestes dues entitats sense ànim de lucre destinaran l'aportació econòmica de la campanya global Servathon 2022, materialitzada en la ruta solidària, a projectes de lluita contra la fam i la malnutrició. L'itinerari ciclista es va iniciar a Cambrils el passat 8 de juny i, durant quatre dies, es van recórrer uns 60 quilòmetres diaris fins a arribar a València l'11 de juny. 

La ruta va congregar una vintena de participants, entre els quals hi havia membres del comitè de direcció de Sodexo Iberia i un grup de mànagers, que van pedalejar els 280 quilòmetres que separen Cambrils de València. També es va poder seguir dia a dia a través d'una secció específica que es va crear a la pàgina web de Sodexo. La iniciativa s'emmarca en el Servathon 2022, la campanya d'enguany de voluntariat, donacions i recaptació de fons a favor de la seva fundació Stop Hunger. La recaptació d'aquest any és el resultat dels donatius realitzats per més de 40 empreses, majoritàriament proveïdors de Sodexo Iberia, que han volgut col·laborar en aquesta causa solidària a través del patrocini de la ruta ciclista, i de les aportacions individuals dels treballadors. "Stop Hunger és una fundació que porta 26 anys treballant per acabar amb la fam al món. Accions com la ruta ciclista solidària ens permeten donar visibilitat a aquesta causa, un dels eixos de la nostra estratègia de Responsabilitat Social Corporativa i també un dels objectius prioritaris de l'Agenda 2030 de Nacions Unides: posar fi a la fam i la malnutrició, i assegurar l'accés de totes les persones a una alimentació saludable, nutritiva i suficient pel 2030", assenyala Carina Cabezas, presidenta de Sodexo Iberia. 

Amb els fons obtinguts, Cáritas podrà seguir acompanyant a milers de persones per què puguin superar situacions d'exclusió greu, com la falta d'accés de drets tan bàsics com una alimentació saludable. Per la seva banda, l'ONG Manos de Ayuda Social destaca la importància de rebre finançament pel seu programa anual de menjador social. 

Recorregut de la I Ruta Ciclista Solidària Stop Hunger (Foto: Cedida)

    Comenta aquest article