Informació general

Transports

Un acte vandàlic provoca la suspensió de la circulació de trens AVE entre Camp de Tarragona, Barcelona i Figueres

El servei es restableix entre Madrid i l'estació tarragonina amb la sortida de trens de Renfe i d'Ouigo

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la via de tren
Imatge d'arxiu de la via de tren | Lluís Rovira i Barenys

Un acte vandàlic ocorregut aquesta matinada està provocant la suspensió de la circulació de la Línea d'Alta Velocitat entre Madrid, Barcelona i Figueres. El Camp de Tarragona és una de les estacions afectades pel robatori de cable, tot i que cap a les 8.25 h s'ha reestablert el servei entre Madrid, Saragossa i l'estació tarragonina amb la sortida de trens de Renfe i d'Ouigo. Els viatgers amb destinació a Barcelona poden viatjar ara fins al Camp de Tarragona, on finalitzarà el trajecte. 

Cap a les 2.30 h de la matinada s'hna detectat afectacions a les comunicacions, senyalització, sistema de control remot d'energia, detectors de caigudes d'objectes i altres dispositius de seguretat entre l'Arboç i Figueres-Vilafant. Tècnics d'Adif s'han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica en les dues vies en un tram d'uns 200 metres a l'entorn del punt quilomètric 545, entre l'Aborç i la Pobla de Montornès. En total, segons les primeres estimacions, s'haurien sostret uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització. Adif ha posat aquests fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra. 

Adif ha comunicat llavors a les empreses operadores, Renfe Viatgers i Ouigo, la suspensió del tràfic ferroviari entre les estacions de Camp de Tarragona i Figueres-Vilafant. Així mateix, s'han mobilitzat diversos equips tècnics de telecomunicacions i senyalització per agilitzar la posada en servei de la línia, tenint en compte la gravetat dels danys causat i les complexes tasques de reposició de les instal·lacions danyades. Adif condemna "enèrgicament" aquest acte vandàlic, que serà denunciat davant de les autoritats policials, i lamenta les molèsties que aquesta situació completament aliena estigui provocant als usuaris. 

 

Comenta aquest article