Informació general

Inversions

Els partits de l'oposició es mostren en desacord amb la construcció de la nova nau de la brigada municipal als Antigons

aquest sòl s'ha de dividir en quatre illes: dues illes dedicades a sostre comercial, una illa dedicada a sostre residencial i la quarta illa serà sòl d'equipaments

Per Berta Ruiz

Vista aèria de la zona dels Antigons
Vista aèria de la zona dels Antigons | Francesc Vidal-Barraquer

Revistacambrils.cat informava, el passat 21 de juliol, de la possible ubicació triada per l'equip de govern per a la construcció de la nova nau per a la brigada municipal. La ubicació escollida seria en el sector 4-Els Antigons, espai que abans era ocupat per l'antic Bufet Cambrils i que s'estén fins al Camí de la Creu, a l'alçada del supermercat Lidl. Recordem que aquest sòl s'ha de dividir en quatre illes: dues illes dedicades a sostre comercial, una illa dedicada a sostre residencial i la quarta illa serà sòl d'equipaments.

Aquesta informació no va passar desapercebuda per als grups de l'oposició, JxC i ERC, a la sessió plenària del 29 de juliol. Tots dos grups van preguntar al respecte i van criticar la ubicació triada. A més, tant Camí Mendoza d'ERC com Lluís Abella de JxC van comentar que s'havien assabentat per la premsa on es planteja la construcció de la nau de la brigada. La portaveu d'ERC es va mostrar crítica amb aquest lloc i va demanar que s'expliquessin bé els motius per triar aquests terrenys. D'altra banda, Mendoza va qüestionar perquè es parla del projecte de construcció quan "els terrenys, a dia d'avui, encara estan pendents de tràmits urbanístics. Li demano el calendari de previsió si, finalment, s'edifica en aquesta parcel·la". En una línia similar, el regidor Lluís Abella també va posar en dubte que sigui el millor espai per aquesta construcció donat que, "entenem que totes les activitats industrials i les naus s'ubiquen als polígons adjacents al municipi per tal de dinamitzar-los; buscant la millor mobilitat i provocant les mínimes molèsties al nucli urbà". De fet, Abella va incidir en què en un futur, aquesta zona estarà envoltada de zones d'habitatges i comercials.

Davant les crítiques de l'oposició, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va defensar la decisió del govern municipal. En resposta a Junts, Daza va argumentar que: "vostè proposa una altra ubicació però el govern ha de governar i ha de creure quina és la millor opció. En aquest cas, entenem que la millor opció és la zona d'equipaments resultant de l'impuls d'urbanització del sector 4-Els Antigons. Aquesta parcel·la d'equipaments s'ubicarà al Centre Direccional i tots els informes apunten que és aconsellable ubicar aquest tipus d'instal·lacions en una zona cèntrica i ben connectada amb qualsevol punt del municipi. Estaria ubicada al centre de la ciutat. Aquesta parcel·la reuneix les condicions quant a magnitud".

A més, el regidor d'Urbanisme va recordar a l'oposició que "si es preocupen pels aparcaments dissuasoris, "aquesta parcel·la tindrà dos usos: un ús per a la nau de la brigada i per altra banda podrem condicionar la resta de l'espai per tal que es pugui usar com aparcament, al centre de la ciutat. També hi haurà una parcel·la d'habitatges al final del Camí de la Creu, així com la illa comercial. Per tot plegat, creiem que aquesta ubicació és la més recomanable".

Per respondre a les qüestions d'ERC, Daza va afegir que, "la tramitació urbanística està en un moment d'aprovació definitiva de tot el projecte d'urbanització i del pla parcial. Tot apunta que, seguidament, estarem en disposició de rebre aquests terrenys amb el projecte corresponent –que ja tenim preparat".

Comenta aquest article