Esports

Rem

Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils es proclamen campions de Catalunya de Llagut amb sis medalles

El club cambrilenc obté dues medalles d'or, tres de plata i una de bronze en la darrera regata de la temporada de competició 21-22

Per Redacció

La tripulació veterana femenina de Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils va obtenir la primera posició a la regata
La tripulació veterana femenina de Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils va obtenir la primera posició a la regata | Cedida

Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils va participar al Campionat de Catalunya de Llagut que va tenir lloc en aigües del Port Vell de Barcelona el cap de setmana passat. La regata, organitzada pel Reial Club Marítim de Barcelona, es va disputar en dues jornades, en un camp de regates que feia molts anys que no s’hi realitzava cap regata de banc fix i que, tot i els retards causats per l’entrada de ferrys i l’obertura del pont llevadís del club, va demostrar que pot esdevenir un bon camp.

Així doncs, dissabte era hora de les mànegues eliminatòries i repesques en les categories Veterà masculí i femení. Les dues tripulacions cambrilenques es van classificar en primera posició a les seves mànegues, de manera que van passar directament a semifinals, previstes per diumenge a primera hora.

La jornada de diumenge, l’hora de la veritat

Diumenge a les 8 h van disputar-se les semifinals en categoria veterana. Les dues tripulacions de Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils, la masculina i la femenina, van tornar a imposar-se en la seva semifinal, i es van classificar per la final A (que permet disputar les posicions 1 a 4). Un cop a la final, les dues tripulacions van obtenir sort diversa, atès que la femenina es va proclamar campiona de Catalunya entrant molt per davant de RCN Tarragona, Rem Arenys i Rem Cambrils, sent aquesta la classificació: 

 1. Vent d’Estrop 5:33,24

 2. RCN Tarragona 5:35,44

 3. Rem Arenys 5:37,22

 4. Rem Cambrils 5:40,66

En canvi, la tripulació masculina, no va fer una bona regata, ja que va anar a remolc durant tota la competició i va ser incapaç de recuperar la diferència que li anaven traient Rem Badalona i AE Xino-Xano Deltebre, de manera que van acabar en tercera posició i, per tant, va obtenir medalla de bronze. Rem Badalona 5:10,74

 1. AE Xino-Xano 5:14,37

 2. Vent d’Estrop 5:18,37

 3. Rem Arenys 5:25,13

En categoria absoluta, ambdues tripulacions van aconseguir la medalla de plata. La masculina, després de superar la semifinal amb suficiència, va tenir poques opcions a la final, en la qual Rem Santa Cristina va imposar el seu potencial i no van deixar anar la proa en tota la regata.

 1. Rem Santa Cristina 7:58,71

 2. Vent d’Estrop 8:07,74

 3. Rem Badalona 8:16,24

 4. Rem Mataró 8:18,02

Per la seva part, la tripulació femenina va disputar una espectacular regata en la qual va estar lluitant amb Rem Mataró, les dominadores de la categoria durant tota la temporada. Finalment, les del Maresme es van imposar per només un segon de diferència, i per tant, les cambrilenques es van fer amb la medalla de plata, entrant per davant de Rem Cambrils i RC Marítim de Barcelona.

 1. Rem Mataró 8:41,25

 2. Vent d’Estrop 8:42,29

 3. Rem Cambrils 9:13,03

 4. Marítim Barcelona 9:49,09

L’Escola de Rem es va alçar amb un or i una plata

L'Escola de Rem va poder competir en dues categories, infantil i cadet. En aquest cas, també van ser dues regates molt disputades, en la qual els més petits del club, els infantils, van disputar una regata molt disputada amb Nàutic Flix, aconseguint l’or a la línia d’arribada.

 1. Vent d’Estrop 2:51,00

 2. Nàutic Flix 2:53,72

 3. Rem Santa Cristina 2:59,12

 4. Rem Pescadors 3:04,08

Per la seva part, a la categoria cadet masculí, en la qual la majoria de la tripulació cambrilenca eren xiquetes, van fer molt bona regata, i van lluitar frec a frec amb Rem Badalona fins a la darrera palada. El resultat va haver de ser revisat amb video-finish per tal de dilucidar quin dels dos equips va entrar en primera posició. La revisió no va ser favorable als interessos dels cambrliencs i, per tant, van obtenir medalla de plata.

 1. Rem Badalona 2:41,16

 2. Vent d’Estrop 2:41,64

 3. Rem Cambrils 2:46,96

 4. Rem Pescadors 2:50,09

En el medaller final del Campionat, els Vent d’estrop es van proclamar campions de la competició, després d’haver assolit 6 medalles en total: dues d'or, tres de plata i una de bronze.

 1. Vent d’Estrop 2 or 3 plata 1 bronze

 2. Rem Badalona 2 or 1 bronze

 3. Rem Santa Cristina 1 or 1 bronze

Amb aquesta regata finalitza la temporada de competició 21-22, en la qual la valoració dels tècnics del club ha estat molt bona, tant en les modalitats de llagut català com en la de llaüt mediterrani. També han sigut molt positius els resultats de l’Escola de Rem, ja que les seves tripulacions s'han posicionat com a capdavanteres en totes les modalitats en les quals han participat, fent un excel·lent paper fins i tot amb el batel. D'aquesta manera, la secció de competició del club inicia unes merescudes vacances i no tornarà a reprendre els entrenaments fins a mitjans de setembre, per preparar ja la propera temporada.