Cultura

Festival

L'huracà Sergio Dalma arrasa al seu pas per Cambrils

L'artista català va desplegar un enèrgic espectacle en el què va fer un ampli repàs per la seva trajectòria musical de més de 30 anys (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Berta Ruiz

Un moment del concert de Sergio Dalma, ahir a la nit, al parc del Pinaret
Un moment del concert de Sergio Dalma, ahir a la nit, al parc del Pinaret | Berta Ruiz

L'huracà Sergio Dalma va arrasar, ahir a la nit, al seu pas pel Festival Internacional de Música de Cambrils. L'artista català va desplegar un enèrgic espectacle en el què va fer un ampli repàs per la seva trajectòria musical de més de 30 anys. Es va posar el públic a la butxaca des del primer moment, mostrant-se molt proper, comunicatiu i simpàtic. Va obrir el concert amb Suerte i Gigantes, dues de les cançons que formen part del seu darrer treball discogràfic "Alegría" –títol que també dona nom a l'actual gira de concerts–. I precisament això –alegria i energia– va ser el que va voler transmetre Sergio Dalma a tota la gent que omplia la platea i les grades del parc del Pinaret. El sabadellenc va saludar al públic cambrilenc –alternant durant tot el concert les seves intervencions en català i en castellà– i va afirmar que "és un plaer està a Cambrils amb vosaltres".

"Intentarem que sigui una nit ben màgica"

Després va interpretar la cançó La vida –en català i inclosa dins del darrer disc de La Marató de TV3–, El paraíso junto a mi, Por amor al arte i La nit de Sant Joan. El concert va seguir amb un repertori de cançons amb un format més acústic ja que, segons va dir, "intentarem que aquesta nit sigui ben màgica; volem interpretar les cançons d'una altra manera, molt més nua i una mica com quan començàvem". Només amb l'acompanyament del contrabaix va cantar Solo para ti, mentre que el piano el va seguir en un seguit de peces tan conegudes com El Jardín prohibido, El mundo o La estación de les amores –de Franco Battiato–. També en format acústic, molt proper amb el públic i més íntim, Sergio Dalma va interpretar Que tinguem sort de Lluís Llach, Esa chica es mía, Yo caminaré, Te amo o Maldita ironía.

Desplegament d'energia i entrega

Aquest repertori en format acústic va donar pas, tot seguit, a un conjunt de cançons més mogudes i ballables que van fer que el públic embogís i molta gent deixés els seus seients i s'aglomerés a les primeres files davant de l'escenari. De fet, Sergio Dalma va baixar de l'escenari i es va dirigir fins a les graderies fent vibrar tot el públic. Va cantar Fuego en el alma, El diablo dentro, Cuidaré, Morir de amores, La vida empieza hoy, Galilea i Imaginando. En aquest punt es va acomiadar del públic de Cambrils per, tot seguit, tornar a sortir a l'escenari i cantar la mítica Bailar pegados –cançó amb la que va participar a Eurovisió l'any 1991–. Al tram final del concert i amb l'energia desfermada, Dalma va cantar peces versionades de la música italiana –que formen part de la seva trilogia Via Dalma– com Será porque te amo, Mamma Maria, o Gloria. Dalma va fer un desplegament d'energia i entrega que va captivar tots els presents.