Societat

S'homenatja els professors M. Asunción Garcia i Joan Llorens pels seus 34 anys d'activitat docent a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys



Joan Llorens i M. Asunción Garcia van fer una intervenció dialogada per explicar els seus records dels 34 anys de professió a Cambrils
Els professors M. Asunción Garcia Vela i Joan Llorens Rofes van ser homenatjats, el passat divendres al vespre, en motiu de la seva jubilació. L'acte va tenir lloc a la sala de plens de l'ajuntament i va comptar amb la presència d'un bon nombre de representants de la comunitat educativa local a més de familiars i amics dels dos professors homenatjats. M. Asunción Garcia i Joan Llorens van explicar, de manera dialogada, un recull de les seves vivències dels seus anys d'exercici professional a Cambrils. L'alcalde en funcions, Robert Benaiges, va lliurar una placa commemorativa als dos professors.

M. Asunción Garcia i Joan Llorens han exercit com a professors a Cambrils els darrers 34 anys. La seva trajectòria professional ha anat força lligada. Tots dos van començar a treballar, l'any 1973, al col·legi Joan Ardèvol. En aquella època el Joan Ardèvol era l'únic col·legi públic que hi havia a Cambrils i estava situat al passeig Albert, on ara hi ha l'Escola Municipal de Música. Aquell mateix any, segons recorda Joan Llorens, s'hi van construir els primers prefabicats. L'Ardèvol, en aquella època comptava amb uns 10 professors.

De l'Ardèvol al Marinada

L'any 1983 van passar tots dos professors al col·legi Marinada on hi han treballat fins a la seva jubilació que els hi arriba ara, als 60 anys i amb 40 d'exercici de la seva professió. Abans d'arribar a Cambrils M.Asunción Garcia, nascuda a Calatayud, havia treballat en uns quants pobles del voltant de la seva vila natal. Per la seva part Joan Llorens, nascut a Colldejou, abans d'arribar a Cambrils havia treballat a Paüls, el Vendrell i Pratdip.
Tal com ells mateixos van explicar, al llarg d'aquests anys han vist l'evolució social cambrilenca, "d'un poble més aviat petit hem passat ara a una ciutat força gran i amb una gran diversitat de gent que prové de tots els racons del món", segons afirmava Joan Llorens a Revista Cambrils Diari Digital. Aquest tema, M Asunción Garcia l'ha tocat de ben a prop ja que els darrers tres anys s'ha fet càrrec de l'aula d'acollida del col·legi Marinada.
D'altra banda, M. Asunción Garcia és una gran aficionada a la pintura i, en motiu de la seva jubilació, va voler obsequiar al seus companys i amics amb uns quadres fets per aquesta ocasió, que havia elaborat els dos darrers anys i que van estar exposats a la sala de plens durant aquest acte commemoratiu.

Comenta aquest article