Cultura

Festival

Vibrant concert del violinista Ara Malikian en l'estrena de la 47a edició del Festival Internacional de Música

L'estrena del Festival va ser de traca i mocador, amb un aforament ple de gom a gom d’un públic que va vibrar amb l’energètica actuació del violinista (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Lluís Rovira i Barenys

Ara Malikian, ahir, en el concert inaugural del Festival Internacional de Música
Ara Malikian, ahir, en el concert inaugural del Festival Internacional de Música | Lluís Rovira i Barenys

El violinista Ara Malikian acompanyat dels seus quatre músics va encetar, ahir a la nit, la 47a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils. L'intèrpret d'origen libanès i ascendència armènia va fer parada al recinte del Parc del Pinaret dins de la seva gira The Ara Malikian World Tour, amb la qual està tornant a recórrer molts països.

I va ser una estrena de traca i mocador, amb un aforament ple de gom a gom d’un públic que va vibrar amb l’energètica actuació del violinista. Una nit que el temps meteorològic va estar a punt d’espatllar ja que les quatre gotes que van caure cap a quarts de 9 del vespre van posar l’ai al cor als organitzadors de l’esdeveniment.

Dues hores de concert, amb música i històries vitals

Al llarg de les dues hores de concert, tot i que Malikian anava assegurant que la durada seria de fins a 24 hores, el violinista anava intercalant la música amb les seves històries vitals en les que repassava moments de la seva vida. En aquesta espais del concert, Malikian va ser gala d’unes grans dots de monologuista mentre explicava el seu periple vital des del Líban fins a Alemanya, el seu viatge a Cuba on va conèixer els músics que l’acompanyen, la seva estada a Londres i algunes de les seves vivències durant el confinament amb detalls de la seva relació amb el seu fill.

Aquestes històries se succeïen entremig d’unes actuacions musicals en les que Malikian va mostrar el seu virtuosisme amb el violí així com els múltiples registres i sonoritats que el so que aquest instrument arriba a oferir juntament la resta d'instruments del grup de músics de la banda. Després d'un repertori força variat, Ara Malikian va cloure el concert amb la “Nana arrugà”, tocant el violí tot fent una passejada per la platea del concert.

The Ara Malikian World Tour és la cinquena gira que Malikian fa en l'àmbit internacional. La precedeixen la tour 15, una de les més grans dels darrers anys, en la qual va oferir més de 300 concerts davant de més de 175.000 espectadors, The incredible world tour of violin, amb més de 280 actuacions i més de 480.000 entrades venudes, Royal Garage World Tour i Petite Garage, en les quals va transformar el seu show habitual en un espectacle de piano i violí.

El Festival Internacional de Música de Cambrils farà, avui a les 22 h, el seu segon concert protagonitzat per God Save the Queen.