Informació general

Turisme

Yolanda Burgos, regidora de Turisme: «Hem recuperat les xifres i el sector està content»

La regidora de l'Ajuntament de Cambrils fa un balanç optimista de la temporada turística, alhora que explica la bona rebuda de les principals activitats del Patronat de Turisme i de les noves guinguetes

Per Maria Vidal

Le lletres de Cambrils del passeig de les Palmeres, un dels reclams turístics de la façana litoral
Le lletres de Cambrils del passeig de les Palmeres, un dels reclams turístics de la façana litoral | Lluís Rovira i Barenys

El sector turístic tenia totes les esperances posades en la temporada d'aquest 2022. S'esperava que aquest any fos el de la recuperació després de dos anys de pandèmia on la mobilitat s'ha vist altament afectada per les restriccions sanitàries, i que les xifres d'ocupació tornessin a ser similars a les del 2019. De moment, ara que ens trobem aproximadament a meitats de temporada, i havent complert les expectatives a la passada Setmana Santa, sembla que això s'ha aconseguit. En aquesta línia es manifesta la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, Yolanda Burgos: "la Setmana Santa va ser el baròmetre per preveure la temporada d'estiu, que està sent excepcional. Hem arribat als resultats prepandèmia. És un any de recuperació econòmica total".

"El baròmetre és molt positiu i les expectatives estan molt altes", continua. "Hem recuperat les xifres i el sector està content", assegura Burgos. Tot i això, es mostra prudent a l'hora de fer una previsió més enllà de l'estiu, ja que cal "veure els efectes que tindrà més tard la guerra d'Ucraïna i l'augment dels preus, dues situacions que no ens esperàvem". La mateixa actitud s'estén entre els turistes perquè "els visitants fan moltes reserves a última hora, i el sector pot planificar poc a mitjà i llarg termini, anticipar-se és difícil", afirma la regidora cambrilenca. Tot i això, reivindica que "el resultat és que tenim un nivell d'ocupació molt alt".

Pel que fa a la procedència dels turistes que visiten Cambrils, Burgos confirma que "el principal mercat és el de proximitat, tant català com a nivell estatal, com sempre, i s'ha recuperat". La regidora també subratlla que s'ha permès la represa dels mercats britànic, irlandès, holandès i francès, entre d'altres, com demostraven les dades publicades per la Fundació Eurecat la setmana passada. "La gent ho està donant tot, tot el que no ha pogut fer en aquests dos anys", apunta Burgos, motiu pel qual "les previsions són que se segueixi la mateixa tendència". 

Les activitats a l'aire lliure i les visites culturals, molt demandades 

Així mateix, el Patronat de Turisme ha desplegat un seguit d'activitats per tots els públics al llarg de la temporada estiuenca, moltes de les quals "són molt demandades i es repeteixen cada estiu", indica la regidora. Algunes d'aquestes són activitats a l'aire lliure, com el ioga o el pilates a la platja o la marxa aquàtica, brindada pel Centre Excursionista i que "s'ha acollit bastant bé". D'altres són de caire més cultural, com és el cas de la visita a la Confraria de Pescadors de Cambrils, oferta pels mateixos pescadors, de manera que "no cal la contractació de gent externa". És una proposta que es realitza un cop per setmana i està "molt demandada", ja que "fa goig conèixer aquest aspecte tradicional de Cambrils", considera Burgos. Seguint la vessant cultural, es proposen les visites teatralitzades, els espectacles de carrer i les visites al Parc Samà. "Estem fent ple a moltes de les activitats", assegura la regidora de Turisme. 

Destinada a un públic familiar, s'ha recuperat la visita dels personatges de Port Aventura al Parc del Pescador, una activitat que no es feia des d'abans de la pandèmia. "És un espectacle que es fa dos cops per setmana i agrada molt a les famílies perquè complementa la seva visita prèvia o posterior al Port Aventura", exposa Burgos. 

"És un altre concepte de les guinguetes que va més enllà de la gastronomia i que té més oferta"

Yolanda Burgos qualifica la sensació dels visitants amb les noves guinguetes que s'han col·locat a les platges cambrilenques com a "molt satisfactòria". "És una nova concepció dels xiringuitos, amb una nova imatge més cuidada que està agradant, i que es complementa amb una oferta gastronòmica que també és més cuidada", declara la regidora. També valora molt positivament que algunes de les noves guinguetes permetin fer "activitats esportives i saludables dins de la mateixa platja", així com actuacions en directe al vespre i a la nit. "Això atrau gent cap a les platges, fa que rendibilitzem espais i allarga l'oci en horari nocturn, del qual a Cambrils no hi ha gaire oferta. El turista que al matí va a la platja, a la tarda va a veure un espectacle de carrer i a la nit pot tornar a la platja", manifesta Burgos. "És un altre concepte de les guinguetes que va més enllà de la gastronomia i que té més oferta", reivindica.

L'únic problema que renconeix que s'ha produït és que algunes "han arribat tard pels proveïdors", en referència als endarreriments en la connexió a la xarxa elèctrica. "La falta de materials ha fet que no hagin pogut estar en funcionament quan estava previst, però és l'únic problema que hi ha hagut i és per causes alienes a l'Ajuntament", apunta la regidora de Turisme.

Comenta aquest article