Esports

Futbol

El futbolista cambrilenc Martí Guinovart es proclama campió d'Espanya en la categoria sub 12

El jugador va ser convocat per formar part de la Selecció Catalana per disputar el Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques

Per Redacció

El cambrilenc Martí Guinovart amb la copa i la medalla de campió d'Espanya en la categoria sub 12 masculina de futbol
El cambrilenc Martí Guinovart amb la copa i la medalla de campió d'Espanya en la categoria sub 12 masculina de futbol | Cedida (Federació Catalana de Futbol)

El cambrilenc Martí Guinovart Mas va ser convocat el passat mes de desembre per jugar a la selecció catalana de futbol sub 12. El futbolista, nascut l'any 2010 i actualment jugador del Nàstic de Tarragona, va participar en primer lloc a la trobada de seleccions territorials sub 12 - F7 organitzades per la Federació Catalana de Futbol el passat mes de desembre. L'objectiu de la trobada, en la qual hi van formar part un total de 28 seleccions territorials, era fer un seguiment dels jugadors perquè poguessin ser convocats per les Seleccions Autonòmiques sub 12. Després d'aquestes jornades, Guinovart, component de l'equip tarragoní, va ser escollit com a integrant de la selecció autonòmica catalana sub 12. 

D'aquesta manera, el cambrilenc va participar a principis d'any al primer entrenament de la temporada de la Selecció sub 12 masculina, juntament amb uns altres 31 jugadors convocats en la mateixa categoria aleví. Aquesta sessió va tenir lloc al Complex Esportiu Municipal Olímpia de Sabadell. El jugador va seguir sent convocat per entrenar amb la Selecció Catalana tant al febrer, quan l'equip es va tornar a reunir, així com a meitats de juny, per preparar el Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques.

Martí Guinovart va disputar tots els partits del campionat, inclosa la semifinal i la final  

Aquesta competició es va disputar a la seu de la Reial Federació de Futbol de Madrid, on Martí Guinovart, juntament amb els seus companys de la Selecció Catalana sub 12 masculina i l'entrenador Rafa Beltran, es va desplaçar el passat 23 de juny. El cambrilenc va jugar al debut de la Selecció Catalana en un partit contra l'Aragó, el qual els catalans van guanyar 1 a 3, tenint en compte que era futbol 8. Guinovart també va participar en la segona victòria dels catalans, en la qual es van imposar 3 a 0 a La Rioja. En el següent partit, contra el Melilla, el jugador ja va jugar com a titular i va marcar un dels 12 gols de la Selecció Catalana. Després d'aquesta victòria, l'equip va ser derrotat 1 a 2 contra Andalusia, en un partit que el cambrilenc també va disputar. Tot i aquest resultat, la Selecció Catalana sub 12 masculina va obtenir el bitllet per jugar els quarts de final davant Balears. En aquests quarts de final, els catalans es van imposar 0 a 6 en un partit on va competir Guinovart. 

Així mateix, el futbolista cambrilenc també va disputar la semifinal del campionat amb la Selecció Catalana sub 12 contra el Madrid. Aquest partit, que els catalans van guanyar 1 a 2 a la tanda de penals, els va permetre passar a la final. En aquesta final contra el País Basc, l'equip català, que també va comptar amb Martí Guinovart durant gairebé tot el partit, va guanyar 0 a 5. Aquest resultat va permetre als catalans -inclòs el jugador cambrilenc- penjar-se la medalla de campions d'Espanya en la categoria sub 12 masculina.

L'equip de la Selecció Catalana sub 12 masculina, proclamat campió d'Espanya, amb el cambrilenc Martí Guinovart, el segon de la primera fila (Foto: Federació Catalana de Futbol) 
Martí Guinovart en un dels partits que va disputar amb la Selecció Catalana al Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques (Foto: Federació Catalana de Futbol)

 

Comenta aquest article