Atletisme

Maria Taggi tanca la temporada amb la marca mínima de participació al Campionat d'Espanya i un nou rècord de Cambrils als 3.000 m. llisos

L'atleta Pere Ferrando va obtenir la medalla d'argent al Campionat de Catalunya de proves combinades màster, organitzat pel Club Atletisme Cambrils i disputat el mateix cap de setmana

Maria Taggi, amb el dorsal 187, a la prova dels 3.000 m. llisos, en la qual va acabar primera | Cedida

El Club Atletisme Cambrils va organitzar el cap de setmana passat el Campionat de Catalunya de proves combinades màster. És un esdeveniment que s'està convertint en un referent de l'atletisme màster català. En aquesta edició, la forta calor va ser la protagonista de la competició. Per part del club cambrilenc hi va participar el Pere Ferrando, qui va assolir la medalla d'argent a la categoria M-60. Donat que entrava en una nova categoria, a la mateixa prova va establir vuit rècords de Cambrils.

Paral·lelament es va disputar el Control Juliol, en el qual hi van competir 16 atletes del Club Atletisme Cambrils. Tots ells van assolir una magnífica estadística: dues marques mínimes de participació a Campionats d'Espanya, tres rècords de Cambrils i 10 millors marques personals. Els resultats més destacats van ser els següents :

Salt de llargada Abs 6a. 4.68 m

Aina Ferré durant la prova dels 80 m. tanques S-14, en la qual va acabar primera (Foto: Cedida)

• Carla Girón 100 m. llisos S-16 7a. 14”22 Millor marca personal

En aquesta competició, cal destacar la presència de tres atletes d'alt nivell català i estatal. Xènia Benach va participar a la prova dels 100 m. tanques el dissabte. Es tracta de la campiona de Catalunya i d'Espanya a nivell absolut i buscava la marca mínima de participació al Campionat d'Europa que s'ha de disputar el proper agost a Munich. La darrera participació a nivell internacional va ser al Campionat del Món de pista coberta, que es va disputar a Belgrad el passat mes de març. Tot i la bona voluntat, el resultat no va ser el que s'esperava, però el Rècord de l'Estadi serà molt difícil de millorar. A la mateixa prova va participar la Mireia López, tercera classificada al Campionat d'Espanya S-23 i finalista al Campionat d'Espanya Absolut.

D'altra banda, Elena Llobera va participar a la prova de salt de llargada el diumenge. És l'actual Campiona de Catalunya i Finalista al Campionat d'Espanya a nivell absolut. Va guanyar amb una marca de 6.03 m.

La culminació d'una temporada excel·lent per Maria Taggi

A nivell local va participar la Maria Taggi a la prova dels 3.000 m. llisos. L'actual Campiona de Catalunya i sots campiona d'Espanya de la categoria S-18 dels 1.500 m. llisos buscava baixar dels 10 minuts i establir un nou Rècord de Cambrils absolut. La Maria va fer els deures i va guanyar amb una marca de 9'59"33, de manera que va ser la millor forma de culminar una excel·lent temporada.

Amb aquesta competició es va donar per acabada la temporada per als atletes locals, excepte per a la Sofia Rubio, l'Emma Taggi i la Martina Fernández, que el proper cap de setmana competiran al Campionat d'Espanya S-16 que es disputarà a Avilés.