Informació general

Rieres

L'Agència Catalana de l'Aigua neteja la llera de la riera de Maspujols per millorar la capacitat de desguàs

Les tasques de neteja també inclouen la retirada de residus abocats a la riera de Riudecanyes, el torrent d'en Gené i la riera de Maspujols

Per Redacció

Tasques de neteja i desbrossament de canyes de la riera de Maspujols realitzades aquesta setmana
Tasques de neteja i desbrossament de canyes de la riera de Maspujols realitzades aquesta setmana | Cedida

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat aquesta setmana les tasques de neteja i desbrossament de canyes de la riera de Maspujols, després que l'Ajuntament de Cambrils ho sol·licités en reiterades ocasions. Aquests treballs en el tram que limita amb el Molí de la Torre completen el desbrossament que ja es va realitzar al tram central de la llera el passat mes de juny.

El regidor de Serveis i Medi Ambient, Josep Maria Vallès, ha explicat que l’actuació ha originat un canal que millora la capacitat de desguàs de la riera i que resol la preocupació de l’Ajuntament i del veïnat per les possibles inundacions en aquest barri. El regidor també ha afirmat que la sorra extreta de la riera es garbella i es reserva per actuacions d’emergència a les platges gràcies a una acció conjunta del Ministeri i l’ACA impulsada per la regidoria de Serveis i Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils.

D’altra banda, la setmana passada l’ACA, també a petició de l’Ajuntament, va retirar residus abocats en diferents punts de la riera de Riudecanyes, el torrent d'en Gené i la riera de Maspujols (sota el pont de l'A7). La zona de residus especials s’ha senyalitzat i es recolliran posteriorment per visibilitzar que no es poden abandonar runes ni restes al medi. El regidor ha recordat que es preveuen multes importants per realitzar abocaments il·legals i ha demanat a les empreses i particulars que facin una bona gestió dels residus i utilitzin la deixalleria municipal.

Aspecte actual del punt de la riera de Maspujols sota el pont de l'A7, després de la retirada dels residus abocats
Aspecte actual del punt de la riera de Maspujols sota el pont de l'A7, després de la retirada dels residus abocats. (Foto: Cedida)

 

Aspecte de la riera de Maspujols, sota el pont de l'A7, abans de la retirada dels residus
Aspecte de la riera de Maspujols, sota el pont de l'A7, abans de la retirada dels residus. (Foto: Cedida)

 

Comenta aquest article