Informació general

Concentracions

Els cantants Xavier Marcos i Samuel protagonitzen la concentració setmanal de les Àvies i Avis per la Independència

Cal destacar que la concentració d'ahir de les Àvies i Avis per la Independència va començar amb un minut de silenci per la recent defunció dels marits de dues membres del grup

Per Redacció

Un moment de l'actuació de Xavier Marcos i Samuel, ahir, en la trobada de les Àvies i Avis
Un moment de l'actuació de Xavier Marcos i Samuel, ahir, en la trobada de les Àvies i Avis | Maria Vidal

Les Àvies i Avis per la Independència es van reunir ahir en una nova manifestació a la plaça de la Vila, com fan cada dimecres des de fa quatre anys. La concentració d'aquesta setmana va estar marcada per la posterior actuació dels artistes Xavier Marcos i Samuel, el primer pertanyent a la Tercera Joventut per la República de Tarragona, un grup que cada dimarts al vespre es troba al Balcó del Mediterrani. D'aquesta manera, una vegada la vintena de manifestants cambrilencs van finalitzar la seva mobilització on van cantar les proclames habituals, ambdós cantants van actuar en un racó de la plaça de la Vila. Els van acompanyar les Àvies i Avis i també altres persones que estaven a la plaça de la Vila en aquell moment, força plena a causa del mercadet ambulant setmanal.

Cal destacar que la concentració d'ahir de les Àvies i Avis per la Independència va començar amb un minut de silenci per la recent defunció dels marits de dues membres de l'agrupació. Després, la trobada es va desenvolupar amb normalitat, de forma que es va iniciar amb l'Estaca i es va tancar amb el cant dels Segadors. Entremig, van expressar altres de les consignes habituals a favor de la república catalana, com "1 d'octubre, ni oblit ni perdó", "vam votar i vam guanyar", "llengua, cultura, país", "si tothom calla, hem perdut la batalla" o la seva versió del Pa amb Oli. Una parella procedent del País Basc que estiueja a Cambrils també es va sumar a la reivindicació ja que, coincidint amb les seves vacances al municipi, cada any acudeixen a les manifestacions setmanals en suport de les Àvies i Avis.

Havaneres i composicions pròpies

Posteriorment va ser el torn de Xavier Marcos i Samuel, que van tornar a cantar l'Estaca, però també van entonar havaneres, composicions pròpies referents a la història i el territori català i altres temes com País petit, de Lluís Llach, o La botiguera, d'Antoni Mas, la qual està dedicada a la històrica adrogueria Can Tramuntana de Cassà de la Selva. Així doncs, la trobada d'ahir dimecres, iniciada a les 11.30 h, es va allargar durant més d'una hora. 

Imatge de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila (foto: Maria Vidal)

 

Comenta aquest article