Informació general

Justícia

El Tribunal d'Estrasburg dona la raó a les víctimes de la Loveparade i admet a tràmit la seva demanda

La demanda ha estat presentada per Francisco Zapater, pare de l'altra jove tarragonina víctima mortal de l'allau humana del festival

Per Redacció

Les dues víctimes catalanes del Love Parade, la tarragonina Clara Zapater i la cambrilenca Marta Acosta
Les dues víctimes catalanes del Love Parade, la tarragonina Clara Zapater i la cambrilenca Marta Acosta | ACN

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg ha admès a tràmit la demanda presentada per l'advocat Francisco Zapater, pare de la jove tarragonina Clara Zapater, una de les 21 persones mortes a causa de l'allau humana del festival de música Love Parade, la qual va tenir lloc el 24 de juliol de l'any 2010 a Duisburg, Alemanya. Una altra de les víctimes de la tragèdia és la cambrilenca Marta Acosta. Els fets es van produir en l'única via d'entrada i sortida del recinte, un túnel de 20 metres d'ample en el qual hi passaven entre 100.000 i 200.000 persones per hora. A l'esdeveniment hi van acudir mig milió de joves, més del doble de l'aforament permès. És per això que els familiars de les víctimes sempre han defensat que es va produir una imprudència temerària en l'organització i gestió de la Loveparade, perquè es va superar la capacitat de l'espai.

Al maig de l'any 2020, el Tribunal Regional de Duisburg va arxivar el judici del succés de Loveparade, el qual s'havia iniciat el desembre del 2017 i, després de 183 sessions, es va interrompre el 4 de març en plena crisi del coronavirus. Tant la fiscalia com els tres acusats es van mostrar partidaris d'arxivar el cas, que de totes maneres hauria prescrit a final de juliol. En aquell moment, Francisco Zapater ja va anunciar que presentaria un recurs davant el Tribunal Europeu de Drets Humans perquè, segons va afirmar, no havien tingut un judici equitatiu tal com preveu la convenció dels Drets Humans.

Comenta aquest article