Cultura

Activitats culturals

El programa Cambrileja l'Estiu continuarà, demà, amb un espectacle de dansa sobre xanques

'Mulïer' de la companyia Maduixa, que forma part del circuit municipal Fem Dansa, es podrà veure a les 20 h a la plaça del Pòsit

Per Redacció

L'espectacle de dansa sobre xanques 'Mulïer', de la companyia Maduixa
L'espectacle de dansa sobre xanques 'Mulïer', de la companyia Maduixa | Cedida

Cinc ballarines oferiran un espectacle de dansa sobre xanques demà, dimecres 20 de juliol, a les 20 hores, a la plaça del Pòsit, en el marc del programa d’activitats culturals i festives Cambrileja l’Estiu. Aquesta és la tercera proposta de la programació d’estiu, que havia d'arrencar el 6 de juliol però es va ajornar per la pluja. Les obres continuaran tots els dimecres de juliol i agost amb actuacions de teatre de carrer, dansa i música en directe pels carrers del port.

El programa d’espectacles de carrer segueix el dimecres que ve, 27 de juliol, amb la xaranga Bandonats pels carrers del Port i el dimecres 3 d’agost amb la música de Tenotubs del grup cambrilenc Traüt de Tarí. Cambrileja l’Estiu es va iniciar l’any 2020 des Patronat de Turisme i les regidories de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Cambrils amb l’objectiu ampliar l’oferta cultural del municipi i apropar les arts escèniques a tots els públics, a més d’afegir un atractiu turístic a l’estiu de Cambrils.  

L'espectacle Mulïer de companyia Maduixa 

La producció Mulïer de la companyia Maduixa que es podrà veure demà és espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Amb aquest muntatge, amb les dones com a punt de partida, pretenen investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions. L'obra neix de la necessitat d’endinsar-se en la identitat femenina a través del joc corporal, tot posant l’accent en la imatge, la poètica visual i la narració per tal d’arribar a la sensibilitat de l’espectador. Es tracta d’un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement per la nostra societat.  

Entre altres, el 2018 l’espectacle va guanyar el Premi Arts Escèniques Valencianes 2018 a millor espectacle de carrer, millor ballarina, millor composició musical i millor direcció coreogràfica, i el 2017 va aconseguir els premis Deventer Award al a contribució de la arts de carrer, Umore al millor espectacle, Max a la millor composició musical i espectacle de carrer i Moritz de la Fira de Tàrrega a la millor estrena.  

La companyia Maduixa elabora creacions artístiques de sala i de carrer per a tots els públics des del 2004. La recerca i la mescla de disciplines són el seu principal motor creatiu per descobrir nous llenguatges escènics i arriscar sempre per a crear les seves pròpies històries. 

Comenta aquest article