Informació general

Economia

Les exportacions de la demarcació de Tarragona creixen un 24% al maig en relació al 2021, fins als 945,9 milions d'euros

Tarragona i l'Ebre contribueixen amb un 2,7% al volum total d'exportacions espanyoles

Per ACN

Imatge d'arxiu de la indústria petroquímica de Tarragona
Imatge d'arxiu de la indústria petroquímica de Tarragona | ACN

Les exportacions de mercaderies de la demarcació de Tarragona han crescut un 23,9% el mes de maig d'aquest 2022 respecte fa un any, amb vendes per valor de 945,9 milions d'euros, segons dades fetes públiques pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Durant aquest període, la contribució de Tarragona i l'Ebre al volum total d'exportacions espanyoles ha estat del 2,7%.

Pel que fa a l'acumulat des de principis d'any, les exportacions sumen més de 4.500 milions d'euros, amb un 20,4% d'increment interanual. Els productes químics, que representen quasi la meitat de les exportacions al territori tarragoní, han registrat un creixement interanual del 40% i una exportació al mes de maig per valor de 414,1 MEUR. Aquests bens suposen un 43,8% del total de les exportacions de la demarcació. Les exportacions en alimentació, begudes i tabac també han crescut un 30%. Així doncs, segons les dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, els sectors amb més pes en les exportacions i importacions han estat el del sector dels productes químics i de l'alimentació, begudes i tabac ja que, en el que portem d'any, han suposat 2.017,1 MEUR, amb un 37,1% d'increment respecte el mateix període de l'any anterior.