Cultura

Cinema

L'ACTE projectarà l'estrena de la pel·lícula «Francesca i l'amor» d'Alba Sotorra als Jardins de la Casa Rull de Reus

La directora, guionista i productora assistirà a l'activitat per presentar-ne el film

Per Redacció

Un fotograma del film 'Francesca i l'amor'
Un fotograma del film 'Francesca i l'amor' | Cedida

Els Jardins de la Casa Rull de Reus seran escenari de la segona projecció del Cinema Solidari a la Fresca que organitza l'Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre (ACTE). En aquest cas, el proper dimecres 20 de juliol a les 22 h s'estrenarà la pel·lícula Francesca i l'amor de la directora, guionista i productora Alba Sotorra. L'activitat comptarà amb l'assistència de la directora, qui presentarà el film.

Es tracta d'un esdeveniment organitzat conjuntament amb les Regidories de Participació i Salut i Ciutadania de Reus, obert a tots els públics i gratuït però amb places limitades, de manera que qui hi vulgui assistir s'ha d'inscriure prèviament a https://inscripcions.reus.cat/ o trucar al 699 89 59 78. 

La pel·lícula Francesca i l'amor explica la trajectòria de la Francesca, una artista plàstica barcelonina de 65 anys que entén la vida i l'art des de la llibertat, l'experimentació i el joc. Quan la seva filla Djuna marxa de casa, la Francesca es troba en una nova situació vital que la portarà a buscar l'amor i a plasmar-lo en el seu art. Sotorra, al seu torn, és una guionista, directora i productora que ha estrenat en festivals com Docs Barcelona, Seminci, HotDocs o Shanghai International Film. La seva cinta Game Over va guanyar el Premi Gaudí al millor documental l'any 2016 i El Retorn: la vida després de l'ISIS va estar nominada als Goya i va guanyar el Premi Gaudí d'aquest 2022. Els seus documentals se centren en històries humanes que reflexionen, des d'una perspectiva de gènere, sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat. 

 

Comenta aquest article