Futbol platja

La selecció catalana de futbol platja acaba el campionat d'Espanya en setena posició amb un doblet de Jordi Velardiez en l'últim partit

El combinat català va superar per 2 a 4 a la selecció de Cantàbria pel 7è i 8è lloc; en un partit en el què el jugador del Marina Cambrils va anotar dos gols

Jordi Velardiez, jugador del Marina Cambrils, en un moment del partit contra la selecció de Cantàbria | Cedida

La selecció catalana absoluta masculina de futbol platja ha conclòs el campionat d'Espanya, disputat a Cadis, en la setena posició. El combinat català va superar per 2 a 4 a la selecció de Cantàbria pel 7è i 8è lloc. Catalunya es va mostrar superior en tots els aspectes del joc a un rival voluntariós que va intentar capgirar el marcador sense èxit.

Catalunya va sortir a buscar la victòria des de l'inici per acabar el torneig amb sensacions positives. D'aquesta manera, després de diversos avisos, Riudan El Bassri –amb un tir potent creuat– va batre el porter càntabre i així obria la llauna. Només tres minuts després, Víctor Morillas ampliava les diferències amb un tir a la mitja volta aprofitant un error en la marca dels locals. Abans d'acabar el primer període, Jordi Velardiez –jugador del Marina Cambrils– marcava el 0 a 3 amb un sensacional xut que picava al travesser i acabava al fons de les xarxes.

En el segon període, Cantàbria va posar emoció al dual amb un gol de Raúl Sánchez que entrava per l'escaire. Aquest contratemps va fer esperonar la selecció catalana, que va tornar a agafar les regnes del partit, i va tornar a dominar el rival que tenia dificultats per crear perill a la porteria catalana. Quan faltaven quatre minuts per al final del quart, Jordi Velardiez, amb una excel·lent vaselina, convertia l'1 a 4 que deixava encarrilat el partit.

En l'últim període, Catalunya es va dedicar a administrar l'avantatge i va fer rotacions perquè tots els jugadors disponibles gaudissin de minuts en el darrer partit del torneig. La selecció va disposar d'ocasions per ampliar la diferència de gols, però va no van estar encertats en la definició. Per la seva part, el combinat càntabre, en una acció aïllada, aconseguia el definitiu 2 a 4 obra de Mauricio Mínguez. Amb aquest triomf, la selecció catalana finalitzava en setena posició amb un balanç de dues victòries i dues derrotes.

La selecció catalana de futbol platja que va disputar el campionat d'Espanya amb Samu García i Jordi Velardiez, els dos jugadors procedents del Marina Cambrils (Foto: Cedida)