Cultura

Música

El concert diatònic de Joan Garriga i Carles Belda clou la Festa de la Mare de Déu del Carme

Els acordionistes van oferir una actuació al parc del Pescador emmarcada dins del 15è festival del Cap de Setmana Diatònic

Per Maria Vidal

Joan Garriga i Carles Belda durant el concert que van oferir ahir al parc del Pescador
Joan Garriga i Carles Belda durant el concert que van oferir ahir al parc del Pescador | Maria Vidal

Un concert protagonitzat per Joan Garriga i Carles Belda va tancar ahir al vespre al parc del Pescador la programació festiva de la Mare de Déu del Carme. Ambdós acordionistes van oferir una actuació emmarcada dins de la quinzena edició del Cap de Setmana Diatònic, que enguany també es va descentralitzar i va arribar a Mont-Roig del Camp, Colldejou, Les Borges del Camp i Reus. El concert de Cambrils també va ser el darrer d'aquest festival estiuenc, que es va iniciar el passat 14 de juliol. 

El garriguenc Joan Garriga, fundador de les agrupacions musicals catalanes Dusminguet i, posteriorment, La Troba Kung-Fú, i el sabadellenc Carles Belda, exmembre del grup Pomada i de la banda Mesclat van oferir un repertori de música tradicional a quatre mans i veus. Tampoc hi va faltar la rúmbia, la barreja de rumba i cúmbia de la qual Garriga n'és co-descobridor. Així, al llarg de l'actuació van sonar temes coneguts de La Troba Kung-Fú, com Xocolata bona, Flor de primavera Clavell morenet, altres com La rumba, de Joan Garriga i el Mariatxi galàctic, cançons d'altres autors, com La rambla de Quimi Portet o Mustafa català de Cafè d'Alger o temes populars com Les nenes maques al dematí. Els acordionistes van aconseguir aplegar un nombrós públic al parc del Pescador, format per gent de totes les edats que, tot i la calor, van cantar i ballar moltes de les cançons que van tocar. 

Ambient al concert de Joan Garriga i Carles Belda, ahir al vespre al parc del Pescador (Foto: Maria Vidal)

 

Comenta aquest article