Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils instal·len una xarxa al seu local per assajar els castells amb una major seguretat

La xarxa d'assaig és un element de seguretat que tenen la majoria de colles castelleres i que permet assajar estructures minimitzant els riscos en cas de caiguda

Per Alejandro Balaguer

Imatge de l'assaig casteller del passat divendres en el què ja es pot veure la xarxa instal·lada
Imatge de l'assaig casteller del passat divendres en el què ja es pot veure la xarxa instal·lada | Cedida

Els Xiquets de Cambrils han fet un pas més en l'adequació del seu local social i des del passat divendres compten amb una xarxa que els permetrà assajar els castells amb major seguretat. Aquest element era molt esperat pels castellers i aconseguir-lo formava part dels seus objectius des de feia molt de temps. El fet de no comptar amb un local propi fins a l'any 2019 i l'inici de pandèmia han estat les majors dificultats que s'ha trobat la colla per tenir una xarxa d'assaig nou anys després de la seva refundació.

La xarxa d'assaig és un element de seguretat que tenen la majoria de colles castelleres i que permet assajar estructures minimitzant els riscos en cas de caiguda. La seva introducció en el món casteller ha estat un dels factors que han contribuït els últims anys a veure cada vegada millors actuacions, ja que també permet millorar les prestacions dels assajos. D’aquesta manera, els Xiquets de Cambrils confien en la seva utilitat per poder assolir millors castells en un moment en el qual encara s’estan recuperant de l’aturada per la pandèmia.

Marc Luque: "La xarxa era molt necessitada per la colla i esperem que ens ajudi molt als assajos"

Marc Luque, president dels Xiquets de Cambrils, ha destacat que després de la pandèmia i d’un retorn a l’activitat que està sent molt difícil, han aconseguit una cosa molt necessitada per la colla com era la xarxa. També ha remarcat que tot plegat ha succeït en un moment econòmic més fluix, però que gràcies a l’ajuda de l’Ajuntament i a la bona tresoreria de la colla ho han pogut dur a terme. Finalment, s'ha mostrat confiat que aquest nou element aporti un extra a la colla i ha animat a la gent a venir als assajos per provar-la.

L’Apunt

Diada Castellera, aquest diumenge a les 12.30 hores, a la plaça de Catalunya

Pel que fa a l’activitat castellera, els Xiquets de Cambrils actuaran aquest diumenge 17 de juliol a les 12.30 hores a la plaça de Catalunya acompanyats pels Xiquets de Vila-seca, en el marc dels actes de la Mare de Déu del Carme. Amb l’objectiu de preparar els castells que aniran a plaça, aquest divendres a les 22 hores han convocat un assaig especial "Porta un amic" per tal que qualsevol persona que tingui curiositat pel món casteller pugui participar-hi.

Comenta aquest article